Vermissing identiteitsbewijs voortaan melden bij gemeente 

Inwoners van de gemeente Kampen hoeven voor een verloren of gestolen identiteitsbewijs voortaan geen aangifte meer te doen bij de politie. Is een Nederlands rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen, dan kunnen inwoners dit vanaf 30 mei bij de gemeente Kampen melden. Hierdoor kan direct een nieuw document worden aangevraagd, zonder eerst aangifte te doen bij de politie.

In plaats van de aangifte bij de politie moet bij de gemeente een formulier worden ingevuld. In het formulier wordt aangegeven hoe het oude document is kwijtgeraakt. Nadat de identiteit van de melder is vastgesteld, kan direct een nieuw document worden aangevraagd. Daarbij moeten inwoners alle overige identiteitsdocumenten meenemen.

Een melding en nieuwe aanvraag doorgeven kan iedere ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur zonder afspraak. ’s Middags en op woensdagavond kan dit op afspraak. Een afspraak is eenvoudig te maken via www.kampen.nl/afspraak. Beschikken inwoners niet over internet, dan kunnen zij bellen met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 038.

Wanneer aangifte bij de politie?

De gemeente neemt de melding en de aanvraag (ook als er sprake is van een misdrijf) in behandeling. Bij diefstal, een overval en andere misdrijven is het verstandig ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.

Misbruik wordt streng aangepakt!

Om fraude te voorkomen controleert de medewerker van de gemeente Kampen de melding van vermissing of diefstal. Bij een vermoeden van misbruik of fraude verwijst de gemeente de melder door naar de politie voor nader onderzoek.