donderdag, april 18, 2024

HomeRegiosport*AUDIO* Dos Kampen, dik gegokt en verloren..

*AUDIO* Dos Kampen, dik gegokt en verloren..

-

DOS Kampen verloor met 5 – 0 van HZVV Beluister HIER de reactie van Guido Vlierhuis

dosD.O.S. Kampen begon met een gewijzigde defensie aan de wedstrijd. Leroy Krijn en Kees van Bruggen stonden in het centrum. Emiel Diender begon op de reservebank. De geelzwarten begonnen goed aan de wedstrijd en zetten HZVV direct onder druk. Al in de eerste minuut leverde dit een mogelijkheid op. De bal kwam vanaf links voor en Rob Kabboord nam de bal uitstekend ineens uit de lucht vol op de pantoffel, maar zijn inzet stuiterde via de borst van keeper Hidde Streutker weer het veld in. In de 4e minuut bediende Lenhard de Velde met een prachtige steekbal binnendoor Jorian Wellenberg. Hij sneed naar binnen, maar de bal werd net op tijd door keeper Streutker weggeplukt voordat D.O.S. gevaarlijk kon worden. In de snelle counter stond de D.O.S. verdediging niet goed op te letten en vanuit het niets kon Romano Djababoe de thuisploeg op voorsprong zetten. Amper drie minuten later leed Daniël van Warven balverlies en na onzorgvuldig uitverdedigen scoorde Marco Hartman eenvoudig de tweede treffer. D.O.S. Kampen bleef verzorgd voetballen en in de 11e minuut schoot Patrick Bastiaan, na een fraaie aanval over links, net over het vijandelijk doel. Verdedigend bleef het weifelend en in de 16e minuut leverde Kees van Bruggen de bal in, waarna Romano Djababoe de achterlijn haalde en de bal keurig teruglegde op Marco Hartman. Op zijn inzet was keeper Wilco de Vries kansloos. Een prachtig genomen vrije bal van Daniël van Warven in de 17e minuut werd stijlvol uit de hoek getikt door keeper Streutker.

Na minder dan een half uur spelen vonden de trainers Guido Vlierhuis en Nick Karel het genoeg en wisselden Rob Kabboord voor Emiel Diender. Met een extra verdediger moest de dadendrang van HZVV een halt worden toegeroepen. Een dieptepass in de 29e minuut op Djababoe, die in de zestien onreglementair tegen de grond werd gewerkt door Leroy Krijn, leidde tot een strafschop. De penalty werd door Hartman prima binnengeschoten, die daarmee voor een echte hattrick zorgde.

Het inbrengen van Emiel bracht inderdaad meer stabiliteit en na rust wist HZVV nog eenmaal te scoren. Ook D.O.S. Kampen kreeg enkele kansen, via de ingevallen Jorik Schuur en de naar de spitspositie doorgeschoven Daniël van Warven. De mooiste treffer van de middag werd in de 70e minuut gemaakt door Djababoe. Een fantastisch afstandschot van dik 20 meter belandde boven in de kruising. Wilco de Vries zag de bal nog wel, ging ook de goede hoek in, maar kon niks anders doen dan de bal het nakijken geven.
Doelpunten: 4e minuut 1-0 Romano Djababoe
7e minuut 2-0 Marco Hartman
16e minuut 3-0 Marco Hartman
30e minuut 4-0 Marco Hartman
70 e minuut 5-0 Romano Djababoe

Opstelling D.O.S. Kampen: Wilco de Vries, Kees van Bruggen, Maurice Vespignani, Leroy Krijn, Patrick Bastiaan, Joël Visscher, Jorian Wellenberg (58e Rico Westendorp), Lenhard de Velde, Rob Kabboord (27e Emiel Diender), Daniël van Warven, Matthijs Winters (58e Jorik Schuur).