vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportDépol-Set Up komt nipt te kort in Friese hoofdstad

Dépol-Set Up komt nipt te kort in Friese hoofdstad

-

Leeuwarden 18 januari – Vandaag stond op het programma voor de heren van Dépol-Set Up de uitwedstrijd tegen het Friese VCO 058 uit Leeuwarden.

Omdat de eerste wedstrijd tegen VCO 058 thuis enigszins geflatteerd met 0-4 verloren werd was Dépol-Set Up gebrand om nu betere resultaten neer te zetten. Helemaal nadat vorige week directe concurrent Vovem’90 uit Emmeloord voor de tweede keer dit seizoen werd verslagen.

De eerste set ging in het begin gelijk op, waarna Dépol-Set Up halverwege de set tegen een kleine achterstand aan keerk. De pass was degelijk op orde, waarbij de IJsselmuider aanvallers veelvuldig scoorden. Beide ploegen waren dan ook aan elkaar gewaagd. Na een aantal dubieuze beslissingen van het arbitrale duo, ging de set toch naar de thuisploeg. 26-24.

De tweede set leek Dépol-Set Up de frustratie nog niet uit de weg te zijn. Al snel kwam men op een achterstand van 7 punten. Dépol-Set Up kwam door hard werken en goed spel langszij en wist de set met 29-31 binnen te slepen.

De derde set werd er goed gestart en ging het spel weer gelijk op, echter in de eindfase liet Dépol-Set Up het lopen. 25-22

De vierde set leek een kopie van de derde set. Op een achterstand van 22-19 leek het geloof weg te ebben. VCO 058 maakt hier dankbaar gebruik van en wist de set met 25-20 binnen te halen. Achteraf gezien had er meer in gezeten.

Volgende week is in de “Oosterholthoeve” de wedstrijd tegen rode lantaarndrager OPM uit Heerenveen.