Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Evenement Hulp Irak

september 17 @ 10:00 - 11:30

Werkgroep Hulp Irak organiseert op zaterdag 17 september een (gezins)fietstocht en een run-bike-run voor de sportievelingen. De opbrengst van deze dag komt ten goede van het werk van Hulp Irak (www.hulpirak.nl), en dan met name om op locatie hulp te bieden in de verschillende vluchtelingenkampen. Hulp Irak coördineert kleding inzamelingen en zorgt er voor dat deze kleding op locatie terecht komt. Van 21 tot en met 28 oktober hopen vrijwilligers naar Irak af te reizen om verschillende dorpen en vluchtelingenkampen te bezoeken. Van de opbrengst wordt op locatie voedsel gekocht om naast de kleding uit te delen tijdens het bezoek. Ook worden er dan verschillende activiteiten met kinderen gedaan om ze een onvergetelijke dag te bezorgen in de uitzichtloze situatie waar ze vaak in leven.

Tussen 10 en half 12 uur kunt u de (gezins)fietstocht starten vanaf de Parallelweg 8 te IJsselmuiden (bij de familie Noorland) om een route te fietsen over Kampereiland. Bij dit startpunt zou u eventueel uw auto kunnen parkeren. De route is ongeveer 25 kilometer lang en gaat door rustig en landelijk buitengebied. De fietsroute heeft een vorm van een vredesduif. Onderweg zou u een uitstapje kunnen maken naar Miniaturenboerderij Klein Kampen (gratis) of de museumboerderij die vlak langs de routes liggen. Daarnaast is er onderweg een rustpunt waar u tegen vergoeding koffie / thee met wat lekkers kunt kopen.

De run-bike-run is voor de sportievelingen onder ons. In tweetallen legt u ongeveer 20 kilometer van de fietsroute afwisselend fietsend en hardlopend af. Op het moment dat de een aan het hardlopen is, dan fietst de ander en dat wisselt u naar eigen inzicht af. Doordat de route grotendeels gelijk is aan de fietstocht kunt u op veel aanmoediging rekenen onderweg. De run-bike-run start aan de Heultjesweg in Kampereiland op de parkeerplaats van “ons Erf”.

Deelname aan deze (gezins)fietstocht en run-bik-run kost € 6,00 per fiets of € 17,50 per gezin. We zouden het fijn vinden als u zich vooraf aanmeld via hulpirak@gmail.com zodat we weten hoeveel er komt.
Kunt u niet meedoen maar wilt u het werk steunen? Dat kan dan via deze link https://www.geef.nl/nl/actie/hulp-irak/donateurs.

foto is van Rik ten Caat – www.rtcmedia.nl


 


Gegevens

Datum:
september 17
Tijd:
10:00 - 11:30