Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezingavond HV Jan van Arkel

juni 14 @ 20:00 - 22:00

Nieuwsfotograaf Freddy Schinkel vereeuwigt al meer dan veertig jaar onze jongste geschiedenis, met ruim 350.000 beelden sinds 1980. Zijn groei in het ambacht van de fotojournalistiek is uitzonderlijk en zijn beelden kleuren het collectieve geheugen van Kampen, IJsselmuiden, omliggende kernen en het buitengebied. Op dagelijkse basis in de krant lijkt het niet erg ingrijpend, maar wie na ruim veertig jaar het als geheel bekijkt, ziet hoe alles is veranderd. En hoe goed de foto’s zijn.

Freddy Schinkel, de eerste historicus ter plaatse, maakt nieuwsfoto’s met artistieke meerwaarde. De onverwoestbare elementen in ons landschap, de IJssel, de uiterwaarden, de wolkenluchten, het boerenland en de beroemde Kamper binnenstad, door zijn lens wordt het fotokunst.

Op dinsdag 14 juni (20.00 uur in de Stadskazerne) is Freddy Schinkel te gast bij HV Jan van Arkel op de laatste lezingavond van dit seizoen. Schinkel wordt aan de hand van tientallen van zijn foto’s voor publiek geïnterviewd door HV JvA-voorzitter Herman Broers. Toegang is gratis, opgave niet nodig. Speciaal voor bezoekers van de lezing, is de expositie op 14 juni al vanaf 19.00 te bezichtigen. En uiteraard is het boek er te koop.


 


Gegevens

Datum:
juni 14
Tijd:
20:00 - 22:00