Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Monumentendag Stoomgemaal Mastenbroek

september 10 - september 11

Olde Mesiene onder stoom, Open Monumentendag, Officieel moment en stoomtreintjes

Op zaterdag 10 september worden de machines van het Oude Stoomgemaal Mastenbroek in werking gesteld. De Olde Mesiene is die dag onder stoom en ook gemaal Veneriete van het waterschap is open.

Tevens is er voor het bezoekerscentrum een baan met stoomtreintjes, zeker ook een attractie voor kinderen.

U bent deze dag van harte welkom bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. De aanwezige vrijwilligers geven u met veel plezier uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek.

De gemalen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, maar een kleine donatie stellen we zeer op prijs. Ook het bezoekerscentrum, waar u voor een kopje koffie, thee, fris en wat lekkers terecht kunt, is dan open en museumgids is daar gratis verkrijgbaar.

In de periode van 22 augustus tot 16 december 2022 vinden er werkzaamheden plaats aan de N760, de weg waaraan het stoomgemaal ligt. Het stoomgemaal blijft, zo heeft de aannemer ons verzekerd, steeds goed bereikbaar, even als het parkeerterrein. Bijgaand een plaatje van de rondleiding die is ingesteld. Voor meer informatie verwijs ik u naar de website https://www.overijssel.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/wegenprojecten/alle-wegenprojecten/n760-ijsselmuiden-genemuiden/ . Hier kunt u precies zien welke fases er aan de orde zijn en in welke periode.

Om het gemaal draaiende te houden is een aantal vrijwilligers regelmatig in de weer om te zorgen voor het onderhoud. Deze vrijwilligers zoeken nieuwe collega’s zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen en er meer handjes zijn om de machines in een goede conditie en draaiende te houden. Op deze dag kunt u ook daarover met uw vragen terecht.

Wist u dat u het bezoekerscentrum kunt huren voor bijeenkomsten, vergadering en partijen?


 


Gegevens

Begin:
september 10
Einde:
september 11