Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nationale Sportweek

september 16 - september 25

Ontdek in de gemeente Kampen wat sport met je doet tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek!

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september 2022 om draait. Juist nu is dat belangrijk. De sportdeelname is namelijk als gevolg van de coronacrisis drastisch afgenomen en nog lang niet terug op het oude niveau. Onder jongeren is de terugloop relatief het grootst. Dit terwijl voldoende beweging juist zo gezond voor je is. Sportservice Kampen grijpt de Nationale Sportweek daarom weer aan om het nieuwe sportseizoen te openen en er samen met de lokale sportaanbieders voor te zorgen dat iedereen weer kan en gaat sporten.

Ontdek wat sport met je doet

Alle inwoners van de gemeente Kampen kunnen tijdens de Nationale Sportweek gratis kennismaken met de sportaanbieders en hun activiteiten. Het overzicht van meer dan 100 activiteiten voor jong en oud staat op het platform heelkampenbeweegt.nl. De aangeboden activiteiten zijn zeer breed. Van yoga tot voetbal en van hardlopen tot werelddans. Voor iedereen is er wel een passende sport- of beweegactiviteit.

Welke sport past bij mij?

Het kan misschien lastig zijn om een keuze te maken in dit brede aanbod. De buurtsportcoaches geven sportadvies en willen helpen met het maken van een passende keuze. Wekelijks ontvangen de buurtsportcoaches e-mails en telefoontjes van inwoners die op zoek zijn naar een sport of beweegactiviteit en daar hulp bij nodig hebben. Buursportcoach Daphne Best: “Samen met de inwoner zoek ik naar een passende activiteit. Ik vraag naar de wensen, maar ook de eventuele beperkingen. Ik leg contact met de sportaanbieder en geef daarbij aan op welk tijdstip zij een nieuwe deelnemer kunnen verwachten. Als het lukt ga ik er zelf ook nog naar toe. Zo proberen we de stap om te gaan sporten of bewegen zo laagdrempelig mogelijk te maken.”

Neem telefonisch contact op of mail de buurtsportcoaches: info@sportservicekampen.nl – 0630667590. Voor senioren en aangepast sporten: 0610823266

Opschudding

Voor alle verenigingen en stichtingen hebben we op maandagavond 19 september een netwerk- en workshopavond georganiseerd. Bent u op zoek naar:

ondersteuning bij het besturen van uw vereniging?
subsidies en fondsen?
verjonging?
informatie over wet- en regelgeving?
en nog veel meer..
kom dan naar ”Opschudding” op maandagavond 19 september bij Quintus. Kijk voor meer info en het reserveren van tickets op www.opschudding.club


 


Gegevens

Begin:
september 16
Einde:
september 25