Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zero Waste Tour Kampen

juni 4

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Binnenkort is het de Nationale Week Zonder Afval. In deze moderne tijden lijkt een lege afvalbak haast onhaalbaar. Toch laat burgerbeweging Zero Waste Nederland zien dat het kan. In dit kader worden op 4 juni aanstaande Zero Waste Tours georganiseerd, op 40 locaties in heel Nederland. Een lokale gids laat dan zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen, vaak bij bijzondere lokale ondernemers. Ook in Kampen is er voor het eerst zo’n tour gepland.

Nelleke van de Zandschulp, initiatiefnemer van Zero Waste Tour in Kampen, vindt het belangrijk om plasticvrij boodschappen te doen. ‘Ik zag de documentaire ‘a plastic ocean’ en zag om me heen de impact van alle plastic vervuiling op de aarde; in het water en de lucht en uiteindelijk ook in ons lichaam. Dit afval beïnvloed de leefbaarheid over de hele wereld. Door minder plastic afval thuis te gebruiken of weg te gooien, kan ik zelf een steentje bijdragen’, aldus Van de Zandschulp.

Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland is het hier mee eens. Pals: ‘De meeste spullen die we wegdoen hebben geen nieuwe bestemming. Ze belanden simpelweg op een grote hoop of in de verbrandingsoven. En deze vervuiling krijgt steeds meer invloed op onze kwaliteit van leven. Door het meebrengen van je eigen broodzak, bakje, beker en tasjes begin je thuis door het verkleinen van de afvalberg.’

Veel mensen willen hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. ‘Terwijl er in Kampen veel winkels zijn waar echt niet raar wordt opgekeken van je eigen zakje of bakje,’ zegt Nelleke van de Zandschulp. Tijdens de Zero Waste Tour in Kampen deelt ze graag haar tips en ervaring met plasticvrij boodschappen doen in Kampen.

De Zero Waste Tour in Kampen vindt plaats op zaterdag 4 juni van 10 tot 12 uur. Wil je mee? Dat kan! Aanmelden kan via https://bit.ly/zerowastewandeltours. Er is beperkt plek, dus wacht niet te lang!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Gegevens

Datum:
juni 4
Evenement Categorie: