Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag
Hele dag
Featured Uitgelicht

Tentoonstelling Frans Walkate Archief

Het Frans Walkate Archief in Kmpen bezit een grote, veelzijdige en verrassende kunstcollectie. De komende maanden wordt een breed overzicht daarvan getoond in het archiefgebouw aan de Burgwal. In de jaren dertig van de twintigste eeuw begon Nutsspaarbankdirecteur Frans Walkate (1866-1943) met de opbouw van een archief en kunstverzameling waarbij ......(LEES MEER).

Featured Uitgelicht

Filmprogramma Movie Unlimited Bioscopen

Het filmprogramma van Movie Unlimited Bioscopen week 14. Een week vol met (voor)premières van onder andere Grenzeloos Verraad en The Super Mario Bros Movie.

Featured Uitgelicht

Kom in de Kas

Op zaterdag 1 april word voor de 44e keer Kom in de Kas georganiseerd. Tijdens Kom in de Kas 2023 kan de consument kennis maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio IJsselmuiden doen zeven bedrijven mee en openen de tuinders de ......(LEES MEER).

Featured Uitgelicht

Open dag stoomgemaal

Aan de Kamperzeedijk 7 in Genemuiden staat Rijksmonument Het Oude Stoomgemaal Mastenbroek uit 1856. Het gemaal is destijds gebouwd om de Mastenbroekerpolder te bemalen en heeft dienstgedaan tot 1961, toen een elektrisch gemaal de functie overnam. Momenteel zijn er van de ruim 700 stoomgemalen in Nederland nog 23 over en ......(LEES MEER).

Featured Uitgelicht

Lezing over ‘kogge jagen’

Koggen konden niet zeilen op de IJssel Rob Busser is mede-initiatiefnemer van de bouw van de Kamper Kogge, projectleider, ex-voorzitter van de technisch- wetenschappelijke commissie van de bouw van de Kamper Kogge en loopt al jaren rond met de gedachte dat er een misverstand heerst rond de koggevaart in de ......(LEES MEER).