donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportGo-Ahead Kampen wint op overtuigende wijze

Go-Ahead Kampen wint op overtuigende wijze

-

Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen op overtuigende wijze met 1-5 bij nummer vier ASV Dronten. Door deze overwinning doen de rood-gelen weer volop mee voor een plek in de nacompetitie. Ook was dit de 1e wedstrijd van de 3e periode.

GAK kwam al in de 1e minuut op een 0-1 voorsprong. Adi Draganovic gaf met links een voorzet op maat op Maxwell van Dijk, die gaf voor en spits Wilbert Wessels schoot binnen, 0-1.

In de 19e minuut was het Wilbert Wessels, die na een pass van Jarni Koorman, alleen voor de keeper prima binnen schoot, 0-2.

In de 35e minuut wist Martijn Timmer van dichtbij de aansluitingstreffer binnen te schieten, 1-2.

Even hadden de rood-gelen het lastig, maar vijf minuten later in de 40e minuut was het wederom Wilbert Wessels die zijn 3e van de middag noteerde. Maxwell van Dijk gaf een pass op maat op Wilbert en die wist wel raad met deze kans, 1-3. Een hattrick van de spits, die inmiddels op 19 doelpunten staat in de 1e klasse E.

In de 43e minuut werd het vlak voor rust zelfs nog 1-4. Luuc Knul schoot van dichtbij binnen. De 2e helft viel er weinig te beleven. ASV Dronten probeerde het nog wel, maar kwam stootkracht en kwaliteit te kort. In de 67e minuut kwam Kelvin Groothand, na 5 wedstrijden schorsing, het veld in. De aanvaller schoot de bal in de 72e minuut snoeihard tegen de touwen, 1-5. Dit was ook tevens de eindstand.

Resumerend: er stond een hecht team dat vocht voor elke meter. Ook liet doelman Damian van Drenth met een aantal hele knappe reddingen zien dat hij een uitstekende keeper is. Een knappe overwinning in Dronten, wat veel vertrouwen geeft voor het slot van deze spannende competitie.

Aankomende zaterdag komt koploper Quick’20 op bezoek in Kampen. De ploeg van hoofdtrainer René Nijhuis staat 1e met 38 punten uit 18 wedstrijden. Afgelopen zaterdag wisten de mannen uit Oldenzaal met 7-0 te winnen van DOS Kampen. Clubtopscorer is Jip Kemna met 14 doelpunten.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen vijf seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Quick’20:

– 5 november 2022:
Quick’20 – Go-Ahead Kampen, 10-1
Peter Ilia 4x, Furkan Akova 3x, Jip Kemna 2x, Frank Eulderink (Quick’20) en Wilbert Wessels (Go-Ahead Kampen)

* Epe – Achilles’12

Een heerlijk affiche Go-Ahead Kampen – Quick’20. GAK is in vorm met drie ruime overwinningen op rij tegen ASV Dronten (1-5), DZOH (0-3) en VV Heerenveen (4-1). Quick’20 had het de laatste tijd wat lastiger, maar door de 7-0 overwinning tegen DOS Kampen zullen de mannen uit Oldenzaal vertrouwen hebben getankt. Op 25 februari kwamen beide ploegen elkaar in Kampen ook tegen voor de beker. De rood-gelen waren toen in het 1e half uur heer en meester, maar na een 2-2 eindstand won Quick’20 de penalty serie. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Semih Kiremet uit Almelo. Ik verwacht een heerlijke open pot voetbal met twee aanvallend ingestelde ploegen die beiden vol voor de overwinning gaan spelen. Deze kraker mag u als supporter en voetballiefhebber absoluut niet missen. Tot zaterdag !!

Verslag: Robert Hamer.