donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportKHC wint in Heerenveen en heeft over wedstrijd geluk niet te klagen.

KHC wint in Heerenveen en heeft over wedstrijd geluk niet te klagen.

-

De dag begon heel slecht voor KHC. Af vroeg in de morgen sijpelde het bericht door dat clubicoon Johan de Leeuw op 86 jarige leeftijd was overleden in de nacht van vrijdag op zaterdag. ( door over later op de dag meer)

KHC dat vorige week knap thuis won van kampioenskandidaat SVZW uit Wierden moest nu aantreden tegen de amateurtak van Heerenveen. KHC dat last heeft van veel blessureleed en daar naast ook nog Burak Alp moest missen wegens een opgelopen 5e gelekaart vorige week. Ook de vorige week nog scorende Boaz Smits was niet inzetbaar. Dus werd het puzzelen voor trainer Kenan Durmusoglu om een team te formeren.

KHC kwam direct onder druk te staan op het spekgladde natte natuurgrasveld in Heerenveen. In de stromende regen was het niet mogelijk om goed te kunnen voetballen, en was het meer spannend dan goed. Heerenveen dat over een leuk jong team beschikt was zeker in de 1e helft beter dan KHC dat met hard werken op de been bleef. In de begin fase een kans voor KHC via Leroy Knol die een inzet rakelings naast zag gaan. Even later een opmerkelijk actie van de arbitrage. Doelman Steven Vonk had in de ogen van de assistent-scheidsrechter een verkeerde kleur shirt aan. (dit hoort voor de wedstrijd bekeken te worden heren) Doelman Steven Vonk had trouwens een paar uitstekende reddingen in de 1e helft en hield KHC daardoor in de wedstrijd. Aanvallend kwam het tot weinig en kon het met een 0-0 ruststand dik tevreden zijn.

Na de rust hield het op met regenen en begon KHC ook wat beter te voetballen. Het speelveld was wel veel gladder geworden en was het oppassen geblazen voor glijpartijen. Doelman Steven Vonk redde nogmaals een paar keer en Nick Notrot haalde de bal nog een keer van de lijn, en had KHC over geluk niet te klagen.

Heerenveen claimde nog een keer een strafschop wegens aangeschoten hands. En terwijl de vele meegereisde KHC supporters aan een gelijkspel zaten te denken gebeurde het niet meer verwachte. In een counter gleed een verdediger wat weg en kon Marvin Ruiter de winnende treffer binnen werken. Uitzinnige vreugde aan KHC zijde, want het was tegen alle verhoudingen in. Heerenveen probeerde het nog wel even maar de KHC defensie met in de hoofdrol doelman Steven Vonk en de kopsterke Durk van der Leest gaf geen krimp. Scheidsrechter Bryan Huizinga uit Groningen floot een prima wedstrijd en hield de sportieve wedstrijd goed onder controle.

Resumerend: KHC heeft door hard te werken 3 belangrijke punten weten te houden aan de lastige uitwedstrijd tegen SV Heerenveen. De formatie van de Friesen combineren prima, maar in de afronding schieten ze tekort. KHC had het geluk aan zijn zijde en een uitblinkende doelman Vonk.

Volgende week speelt KHC thuis tegen DZOH uit Emmen dat thuis met 3-2 won van onze buren Dos Kampen. Onze ander buren Go Ahead Kampen ging met 2-5 onderuit, en staat KHC zowaar weer op plaats 5. De spanning is zowel onderin als bovenin uiterst spannend met nog 4 wedstrijden te gaan.

De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Peter Hoving uit Arnhem. Vooraf de wedstrijd zullen we uiteraard stil staan bij het overlijden van Johan de Leeuw. KHC speelt met rouwbanden en er zal een minuut stilte in acht worden gehouden.