HomeRegiosportKHC wint in spannende slotfase van DZOH uit Emmen.

KHC wint in spannende slotfase van DZOH uit Emmen.

-

Ingezonden bericht.

Voorafgaande de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de vorige week overleden clubicoon Johan de Leeuw. Teven speelde KHC met rouwbanden om.

KHC won knap haar laatste 2 competitie wedstrijden en kon met een zege op DZOH zich definitief veilig spelen voor klasse behoud. De wedstrijd ging matig van start, beide teams voetbalden op safe achter de bal. Voor het publiek viel er in de 1e speelhelft dan ook niet veel te genieten. Toch kreeg KHC een paar kansen. In de 6e minuut werd er vanaf de linker kant de bal door Jorik Schuur goed voor het doel gebracht. Echter niemand was aanwezig om de bal binnen te schieten. Wat later nog een mogelijkheid . Schuur werd voor de 16 neer gelegd, maar de vrijeschop in kansrijke positie werd hoog over geschoten. Gaande de wedstrijd kroop DZOH uit haar schulp en kreeg wat mogelijkheden. Dat resulteerde in de 0-1 achterstand net voor rust. Bij een snelle aanval over rechts, stond de KHC  defensie net even niet goed en kon Tom Hiemstra van DZOH profiteren.

Na de rust een wat anders spelend KHC, dat steeds meer de aanval zocht. Dat resulteerde in de 73e minuut tot de gelijkmaker. Mitchell Hooisma werd over rechts weg gestuurd, bracht de bal voor het doel en Leroy Knol wist binnen  te werken. Tot de gelijkmaker was er niets aan de hand voor DZOH maar nu kreeg KHC de smaak te pakken. Een fout in de Drentse defensie was de inleiding tot de 2-1 voorsprong. De bal werd te zacht terug gespeeld en Burak Alp wist behendig het buitenkansje binnen te werken. KHC kreeg vleugels want het maakte er zelfs nog 3-1 van. Burak Alp speelde over de linkervleugel Karim Gabara aan die de 3-1 eindstand op de borden bracht. Scheidsrechter Peter Hoving uit Arnhem hield de sportieve ontmoeting goed onder controle, maar was iets te snel met de soms onnodige kaarten.

Resumerend: KHC heeft het eigenlijk weer prima gedaan. Ondanks dat het matig aan de wedstrijd begon, werd er toch weer met name in de 2e helft gestreden om punten te pakken. KHC verzekerde zich met deze zege weer voor een seizoen 1e klasse, en dat is gewoon een geweldige prestatie. De spanning wordt trouwens op gevoerd in de zeer vermakelijke 1e klasse F. Bovenin is het reuze spannend, omdat SVZW en WHC hun competitiewedstrijden verloren. Plotseling is het Dronter ASVD weer in beeld voor de titel. Om de p/d plaatsen wordt vanaf plaats 7 gestreden om niet in de nacompetitie te belanden. KHC is nog niet helemaal uitgespeeld, het heeft nog mogelijkheden voor de 3e periode maar dan moeten eigenlijk ook de laatste 3 wedstrijden gewonnen worden.

Volgende week geen competitie wedstrijd. Een week erna speelt KHC in Hengelo tegen de nieuwe club van onze trainer Kenan Durmusoglu. De Twentse formatie is nog niet veilig voor klasse behoud en zal gedreven aan de start verschijnen. KHC zal zijn huid zo duur mogelijk verkopen en zijn sportieve plicht vervullen. De wedstrijd op Sportpark ’t Wilbert aan de Oude Bornseweg 101 in Hengelo (O) begint om 14.30 uur.