donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportKHC wint in wedstrijd met twee gezichten.

KHC wint in wedstrijd met twee gezichten.

-

Net als vorige week stond KHC voor een zware klus in een uitwedstrijd tegen een ploeg uit de onderste regionen. Een gegeven is dat dit juist de wedstrijden zijn waarin je als koploper onderuit kunt gaan. En dat had maar zo kunnen gebeuren zaterdagmiddag want het was een uiterst merkwaardige wedstrijd.

logoDe 1e helft verliep niet goed voor KHC. Het begon wel met een overwicht en technisch was het de bovenliggen de partij. Maar het liep niet, de mooiste kansen werden niet benut waarvan enkele voor open doel.

Lunteren kwam dan ook tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong in de 25e minuut. Even later als een verdediger van KHC onder de bal door gaat wordt het zelfs 2-0 en lijkt het een spookmiddag te worden voor KHC. Op slag van rust nog bijna 3-0 maar doelman Kevin Dijkstra toont zijn kunnen. In de rebound weet Arends niet te scoren in een ogenschijnlijk 100 procent scoringspositie. Direct na rust nog een goede kans voor Lunteren. Maar vervolgens kantelde de wedstrijd, Jeffrey van der Vlist wordt in gebracht en KHC kreeg vleugels en verpletterd Lunteren.

In de 52e minuut de aansluittreffer van Ronald Arends , na een scherpe voorzet van een ontketende Tom Diender schoot hij de bal hard in de touwen. In de 57e minuut de gelijkmaker van Jeffrey van der Vlist die de bal strak aangespeeld kreeg van Bren de Lange 2-2. In de 66e minuut leek Tom Diender KHC op voorsprong te brengen, het ging mis maar met wat geluk stuiterde de bal via een verdediger achter de Lunterense doelman 2-3. Uitblinker Tom Diender was wederom de aangeven van de 2-4 in de 79e minuut bediende hij op maat Ronald Arends die af ronde. De op dreef zijnde Arends maakte vervolgens in 85e minuut zijn 3e doelpunt gescoord in 1 speelhelft en dat noemen we in voetbaltermen een loepzuivere hattrick .

Zo eindigde een voetbaltriller in 2 bedrijven, uitstekend geleid door scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten die de kaarten op zak hield in deze uiterst sportieve ontmoeting. Volgende week zaterdag geen competitie, wel spelen we donderdag a.s een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Staphorst. De wedstrijd op sportpark De Venen begint om 19.45 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter Rorije uit Heerde. Zaterdag 8 maart een vervolg van de competitie, dan wordt er thuis gespeeld tegen Bas uit Biddinghuizen waar we uit wat ongelukkig onderuitgingen met 2-0. Uiteraard gaan we de jongens steunen en verwachten we veel supporters.  Man van de wedstrijd: Tom Diender

KHC zet Ronald Arends in het zonnetje

Ronald Arends werd zaterdagmiddag na terugkomst in de kantine van KHC in het zonnetje gezet. De boomlang topscoorder van de 2e klasse G had met zijn 1e doelpunt in de uitwedstrijd tegen Lunteren de 5e goudenster gewonnen in een klassement wat bijgehouden wordt op www.voetbaloost.nl Voor elke 25 doelpunten gemaakt in standaardteams krijg je een ster. Ronald heeft in zijn imposante dadenlijst nog 1 doel, en dat is het behalen van de door zijn moeder bijgehouden doelpuntenlijst. Daarin is hij nog 8 doelpunten verwijderd van de 250 doelpunten die hij dan gemaakt heeft in zijn voetbalcarrière. Ronald scoorde in de uitwedstrijd tegen Lunteren een loepzuiver hattrick.