HomeRegiosportKorfballers Dos Kampen/Unique wint van De Wâlden

Korfballers Dos Kampen/Unique wint van De Wâlden

-

Net als vorige week begonnen de Dossers niet scherp aan de wedstrijd.

Na vijf minuten spelen zorgde de ploeg uit Oentsjerk voor een 1-5 tussenstand op het scorebord. Twee belangrijke afstandsschoten van Emma zorgde ervoor dat Dos weer kon aansluiten. Toch bleef Dos fouten maken, kansen werden niet afgerond en er werden veel overtredingen gemaakt.

De spelers van de Walden bleven wel scherp in de afronding en liepen met drie goals op rij uit naar een 3-8 tussenstand. Trainer Jongman reageerde hierop door de heren in de vakken om te draaien. Dit pakte voor Dos goed uit. Er kwam meer vertrouwen en vechtlust in de ploeg uit Kampen en er werden makkelijker doelpunten gemaakt. De spelers gingen de rust in met 10-12.

Dos kwam een stuk scherper uit de kleedkamer en wist de score om te zetten naar een 14-13 voorsprong. Het bleef nog even spannend, maar halverwege de tweede helft wisten de Dossers uit te lopen naar een 24-20 voorsprong. Vanaf dit moment was de wedstrijd gespeeld. De scheidsrechter floot uiteindelijk af met een eindstand van 26-22.

Doelpunten: Wichard 7x Emma 5x Matthijs 5x Iris 3x Nikita 2x Dennis 2x Laureen 1x Alwin 1x