donderdag, april 18, 2024

HomeRegiosportREAAL DRONTEN—S.V.ZALK

REAAL DRONTEN—S.V.ZALK

-

De eerste competitie wedstrijd na de winterstop werd voor Zalk achteraf een makkie, in Dronten begonnen we slecht Reaal speelde vol op de aanval en schuwde de persoonlijke duels niet.

Zo was er in de 6e minuut een enorme knal op het doel van Zalk maar keeper Jim van der Wijk redde fraai, er kwamen corners en wilde pogingen om tot een voorsprong te komen. Zalk had geluk dat er voor een lichte overtreding geen penalty werd gegeven. Toch werd het in de 13e minuut uit een vloeiend uitgevoerde counter plotseling 0-1 door Sander Vinke. Reaal liet het er niet bij zitten en probeerde met hard werken de gelijk maker te forceren maar in de 18e min was het weer raak, ook nu stonden er bij Reaal veel te veel mensen voor de bal, Zalk profiteerde van de ruimte en Simon v Halm scoorde fraai de 0-2.

voetbal_vereniging_SV_Zalk_uit_ZalkHet werd werkvoetbal bij Reaal en er werd afgereageerd op de scheidsrechter en op elkaar en dat heeft altijd een verkeerde uitwerking. Er kwamen kansjes Aart Schreuder schoot nog een keer rakelings naast en werd ook nog onder de zoden geschoffeld.(Wat prompt geel opleverde voor R.D) Reaal bleef vol houden in werkvoetbal maar enig overleg zat er niet in Simon v Halm kreeg nog geel nadat de prima fluitende Scheidsrechter Dhr.E.J.Petersen had gefloten voor een overtreding schoot hij alsnog de bal over de zijlijn, van enige opzet was geen sprake.

In plaats dat het 1-2 werd kwam uit het niets vlak voor rust de 0-3 op het scorebord te staan en weer was er een prima aanval aan Zalker zijde, de counter werd meedogenloos afgerond door Simon v Halm. Reaal wou er direct na de rust toch nog een wedstrijd van maken, er kwam nog een mooie voorzet en een prima kopbal, maar een grandioze redding van keeper Jim v d Wijk voorkwam dat. (hij zou uitgroeien tot man van de wedstrijd)

Even later was het 0-4 er kwam een ongelukkige klutsbal die via een speler van Reaal bij Sander Vinke terecht kwam deze scoorde via een mooi lobje over de keeper heen. De grensrechter stond te vlaggen maar de scheidsrechter legde keurig netjes uit dat er geen sprake was van vlaggetjesdag in Dronten, de man had soms totaal geen besef wanneer die wel of niet moest vlaggen en stond vaak niet goed opgesteld. Je moet maar rekenen dat ook hij zijn best doet voor de club, hij kreeg zoveel commentaar tijdens de wedstrijd dat hij na afloop vroeg of hij nog in mijn stukje beschreven werd. (bij deze)
Zalk ging rustig door met combineren en Reaal probeerde het wel maar het geloof in een goed resultaat was weg, de hard werkende en goed meeverdedigende Karl Spillane was ingevallen en scoorde het mooiste doelpunt van de middag rechts dribbelen en links snoeihard inschieten 0-5.
Daarmee was de koek nog niet op bij Reaal geloofde men het wel, achterin werd het een gatenkaas invaller Stephan v Ommen maakte na een voorzet van Karl de 0-6.

Vlak voor het einde was het weer Karl Spillane die na goed combinatie voetbal met Jurjen Hofstra de 0-7 scoorde, de overwinning was dik verdiend voor de rust speelden we matig na de thee waren we koelbloedig en dat is wel eens anders geweest.