Video: Geen armoede maar dag vol rijkdom

De nadruk lag op geven, delen en deelnemen.


Nederland vierde zaterdag de Dag van de armoede. In Kampen werd het omgedraaid en werd het de dag vol Rijkdom. Vrijdagavond werd door burgemeester Bort Koelewijn en wethouder Eibert Spaan al de aftrap gegeven.

Zaterdag werd er op vier locaties de Dag vol rijkdom gevierd. In het wijkcentrum Reijersdam was een kleedjesmarkt. In de Weggeefschuur werd de trouwschuur geopend, bij LeMKa kon je kijken naar een bruidsmodeshow en in de Ommelanden waren diverse activiteiten georganiseerd.

Het tweedaags evenement werd georganiseerd door de Gemeente Kampen, Stichting Weggeefschuur, Geert van Wou aan ‘t roer, Stichting Present, Wijkvereniging Reijersdam, eeTze, Stichting Lemka en Stichting Welzijn in Kampen.

“Het is belangrijk dat er aandacht is voor armoede, maar dat kan ook op een positieve manier” aldus Debby Klooster van de Weggeefschuur. Ze zocht contact met buurtbewoners, privé-initiatieven en professionals om hierover samen eens verder te denken. ‘Landelijk wordt de Dag van de Armoede georganiseerd, maar het leek mij mooi om dat in Kampen anders aan te pakken. Zo ontstond het idee voor Dag vol Rijkdom.’

Het filmteam van KampenOnline maakte een rondje langs de locaties. Helaas waren we net te laat voor de bruidsmodeshow. Daarom hier een foto van.
bruidshow

Bruidsmodeshow bij Lemka.
Foto: Marianne de Groot

Klik hier voor de video van de aftrap voor de dag van de Rijkdom op de plantage.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*