vrijdag, maart 29, 2024

HomeNieuwsZalsman Reflex wint streek derby van EVV Bultman-Hartholt.

Zalsman Reflex wint streek derby van EVV Bultman-Hartholt.

-

Zaterdag 4 maart was het tijd voor de streekderby tussen EVV Bultman-Hartholt en Zalsman Reflex. Het beloofde een spannende wedstrijd worden waarin zou worden gestreden voor de punten voor handhaving in de topdivisie en dat is het zeker geworden.

Trainer-coach Henk Gootjes begon met Thijs Schunselaar en Lukas Sleurink als passer-lopers, Yvo Lunsing als diagonaal, Erik Huisken en Thomas Botter op het midden, Chiel Mecklenfeld als spelverdeler en Serano Keijl als libero. In de eerste set kwamen de mannen van Reflex al snel op een achterstand dus werd er bij een stand van 9-5 al een time-out aangevraagd door Henk Gootjes. Daarna liep Reflex in op EVV en kwam het 19-19 te staan. Inmiddels had passer-loper Job Wilts ook al een rondje in het achterveld meegedraaid voor de pass. De set werd uiteindelijk met 21-25 gewonnen door de mannen uit Kampen. Ook in de tweede set kwam Reflex al snel op een achterstand dus werd er bij een stand van 11-6 een time-out aangevraagd. Helaas had deze time-out niet het gewenste effect en zo bleef EVV de gehele set de voorsprong houden. De tweede set werd dan ook met 25-20 gewonnen door EVV. In de derde set ging de stand tot 9-10 gelijk op en vanaf dat moment wist Reflex de voorsprong de hele set te houden. Deze set werd dan ook gewonnen met 18-25 door Zalsman Reflex. Het eerste punt na een mindere periode in de competitie was eindelijk behaald. In de vierde set lukte het Reflex helaas niet om even goed spel te laten zien als in de derde set. De ploegen waren wel erg aan elkaar gewaagd en tot een stand van 21-19 bleef de stand dan ook aardig gelijk. Helaas haalde Reflex hierna nog maar twee punten en werd deze vierder set dus met 25-21 gewonnen door EVV. In de vijfde set startte Job Wilts in plaats van Thijs Schunselaar. In deze vijfde set wist Reflex tot een stand van 9-10 constant op voorsprong te blijven en hadden de mannen uit Kampen bij een stand van 13-14 het eerste matchpoint. Helaas werd deze niet benut en werd de stand dus 14-14. Gelukkig wist Reflex daarna de twee laatste punten van de wedstrijd te maken en wonnen zij de laatste set dus met 14-16.

De eerste overwinning na een mindere periode! Zaterdag 18 maart zullen de mannen van Reflex het om 18.00 uur opnemen tegen Olhaco in de Reflexhal. Iedereen is van harte uitgenodigd om Reflex dan aan te moedigen en hun daarmee te helpen aan een nieuwe overwinning!