donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportZure nederlaag Wit-Blauw/Green Organics

Zure nederlaag Wit-Blauw/Green Organics

-

Afgelopen zaterdag reisde ROHDA Amsterdam af naar Kampen voor het duel tegen Wit-Blauw/Green Organics. In de uitwedstrijd ging de winst overtuigend naar de Amsterdammers dus er stond Wit-Blauw/Green Organics een zware wedstrijd te wachten.

Wit-Blauw/Green Organics begon echter voortvarend aan de wedstrijd. Het aanvalsvak met Jeroen ten Broeke, Jordy Last, Ingrid Bastiaannet en Krista Fixe opende de score en zette Wit-Blauw/Green Organics meteen op een 2 – 0 voorsprong. In het andere vak van Wit-Blauw/Green Organics verving Derinda Duitman de geblesseerde Elyne Visscher en zij speelde samen met Marissa Grasdijk, Jelle Visscher en Gert de Vries. De eerste twintig minuten van de wedstrijd was Wit-Blauw/Green Organics zeer scherp in de afronding en liep de ploeg uit naar een 6 – 11 voorsprong. Met name Jordy Last had een groot aandeel met vijf treffers in deze voorsprong. ROHDA raakte echter geen moment in paniek. De ploeg maakte verdedigend een aantal tactische aanpassingen en bleef in de aanval zoeken naar hun schutters. Wit-Blauw/Green Organics kreeg het in aanvallend opzicht moeilijker en de zuiverheid van de eerste fase van de wedstrijd was weg. Toch was het de thuisploeg die met een voorsprong de rust inging: 13 – 11.

korfNa rust was het toch ROHDA dat de leiding over de wedstrijd langzaam overnam. Waar Wit-Blauw/Green Organics moest zoeken naar de doelpunten wist ROHDA over meerdere schijven tot score te komen. Wit-Blauw/Green Organics wist de opgebouwde voorsprong niet te behouden en moest toezien hoe ROHDA langszij kwam en zelfs op een voorsprong van vier doelpunten wist te komen. Toch gooiden de spelers het bijltje er niet bij neer. Wit-Blauw/Green Organics bleef vechten voor de punten en bleef hopen op een goede afloop. Met nog een kwartier te spelen kwam Sander Fixe in de ploeg voor Gert de Vries. De eerste actie naar binnen van Sander Fixe leverde een korte kans op die Jelle Visscher verzilverde. Puur op wilskracht wist Wit-Blauw/Green Organics zelfs nog op voorsprong te komen.

De laatste 20 seconden van de wedstrijd waren echter een harde les voor de Kampenaren. Met nog 12 seconden op de klok verspeelde het aanvalsvak van Wit-Blauw/Green Organics de bal na het missen van een vrije bal. Hierdoor kreeg ROHDA toch nog een keer de bal in het aanvalsvak en door een ongelukkige overtreding mochten de Amsterdammers vanaf de 2,5 meter nog één keer aanleggen. ROHDA maakte hier echter geen fout en gooide de vrije bal feilloos in waardoor de twee punten toch mee gingen naar Amsterdam.

Na afloop had trainer Harm-Jan Smit toch lovende woorden over voor zijn ploeg: “De eerste helft hebben we goed en gevarieerd korfbal laten zien. In de tweede helft knokken we ons op wilskracht terug in de wedstrijd. Aan het eind van de wedstrijd hebben we een dure les geleerd. We spelen goed korfbal, maar we hebben even een moeilijke fase waar het kwartje telkens net niet onze kant opvalt. De aankomende wedstrijden worden cruciaal, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we daar staan. ”

Doelpunten: Jordy Last 7x, Ingrid Bastiaannet 3x, Jeroen ten Broeke 5x, Marissa Grasdijk 2x, Derinda Duitman 1x, Gert de Vries 1x en Jelle Visscher 4x.