zaterdag, april 20, 2024

HomeRegiosport KHC onderuit tegen hekkensluiter Enter-Vooruit.

KHC onderuit tegen hekkensluiter Enter-Vooruit.

-

KHC is zaterdagmiddag tegen een fikse thuis nederlaag aangelopen. Al in de 2e minuut was het raak, een aanvaller mocht vrij op rechts doorlopen, de bal werd voor het doel gebracht en Wout Velten van de Entenaren wist wel raad met dit presentje.

khc enter
KHC in de aanval tegen Enter Vooruit.                                  foto: John Zoetebier

In de 4e minuut herhaalde zich dit huzarenstukje zodat KHC al na enkele minuten op een 0-2 achterstand stond. KHC moest vervolgens volop aan de bak om de aansluittreffer te maken. Kansen kwamen er voor Tom Diender en Leroy Knol, maar beiden hadden het vizier niet op scherp staan zaterdagmiddag. In de 28e minuut werd de bal met de hand beroerd in de 16 meter van Enter-Vooruit en KHC mocht proberen te scoren vanaf de strafschopstip. Arjan Bults miste jammerlijk, want de veel te zacht ingeschoten bal werd makkelijk gestopt door de doelman. Enkele minuten later werd wederom hands gemaakt en ging de bal weer op de stip. Nick Notrot wist het doel dit keer wel te vinden 1-2. Dit was tevens de ruststand. Na de thee ging KHC verbeten op jacht naar de gelijkmaker, maar niks lukte vanmiddag. Toen Enter-Vooruit de 1-3 maakte vanuit een snelle counter was KHC een verslagen ploeg. Tot overmaat werd een foutieve terug speelbal ook nog eens genadeloos afgestraft 1-4. In blessuretijd bepaalde invaller Jeffrey van der Vlist de 2-4 eindstand. Het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Guus de Witte klonk alles wat Enter-Vooruit was als muziek in de oren, want de 1e overwinning van dit seizoen was een feit.

Resumerend, een jammerlijke nederlaag voor onze blauw-witten. Randzaken bepaalden deze week de boventoon en dat mogen bepaalde mensen zich aantrekken. Onze buren verkeren in nood, ze bepaalden met een wanhoopsdaad deze week de sfeer op Sportpark De Venen. Maar KHC gaat bij deze over tot de orde van de dag. In de spiegel kijken want het voetbal kan en moet veel beter. Met name de verdediging was zwak en daar moet aan gesleuteld worden. Volgende week geen competitie voetbal, wel wordt er geoefend tegen SV Lelystad. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter W.de Graaf uit Heerde.

Klik HIER voor de reactie van KHC trainer Herman Oosterhaar op de wedstrijd.