vrijdag, april 19, 2024

HomeRegiosportWilsum begint tweede seizoenshelft met overwinning

Wilsum begint tweede seizoenshelft met overwinning

-

Wilsum is de tweede seizoenshelft begonnen met een overwinning. Op het eigen sportpark was Wilsum met 4-3 te sterk voor VSW. Een verdiende overwinning voor de oranjehemden al maakte de ploeg van trainer Maikel Hondebrink het zichzelf onnodig moeilijk.

Nadat Wilsum een 2-0 en een 3-2 voorsprong had weggegeven, was het doelpunt van captain Gert Jan Sollie uiteindelijk beslissend. Door deze overwinning is Wilsum een plek gestegen en staat het nu negende op de ranglijst.
Nadat de wedstrijd van vorige week tegen Reaal Dronten was afgelast, hervatte Wilsum de competitie een week later dan gepland. VSW, de nummer voorlaatst in de competitie, kwam op bezoek. Wilsum wist dat het dit duel moest winnen om zo de onderste regionen definitief achter zich te laten en om meer aansluiting te krijgen met de brede subtop. Wilsum startte vandaag met Gerhard Bolt in het doel. John Veenstra, Patrick Plette en Erik Barneveld vormden de achterhoede. Op het middenveld maakten Jan van Spijker, Alwin vd Wetering, Arjen Boeve en Jurre Heldoorn de dienst uit. Gert Jan Sollie, Harmen Siedsma en Henri vd Wetering vormden de voorhoede. Wilsum speelde dus in een 3-4-3 systeem. Robin Mijnheer, Demian Bos en Wim van Spijker namen plaats op de bank.
VSW heeft de laatste jaren een negatieve reputatie opgebouwd in de 4e klasse C. De ploeg uit Windesheim schuwt de duels niet en probeert de tegenstander en de scheidsrechter veelvuldig te provoceren. Wilsum was hier vooraf voor gewaarschuwd; het was aan Wilsum om hier niet in mee te gaan en om een hoog tempo te hanteren om zo de gasten kapot te spelen. Wilsum wilde direct druk zetten op de achterhoede om zo snel de bal te veroveren. In de beginfase lukte dit uitstekend, maar tot grote kansen leidde dit nog niet. Aan de andere kant gaf Wilsum niets weg. Na bijna een half uur spelen kreeg Wilsum een enorme kans om op voorsprong te komen. Na een ingestudeerde corner gaf Henri vd Wetering de bal hoog voor. Gert Jan Sollie torende hoog boven iedereen uit, maar werd dusdanig gehinderd dat hij niet kon koppen. De scheidsrechter had goed oog op de situatie en kende terecht een strafschop toe. Jurre Heldoorn, de strafschoppenspecialist bij Wilsum, eiste de bal op. De inzet van Heldoorn was zwak en kon worden gekeerd door de goalie van VSW. Zo bleef de stand 0-0. Maar nog geen minuut later kwam Wilsum alsnog op voorsprong. Harmen Siedsma legde de bal panklaar voor Henri vd Wetering. Van de Wetering legde de bal vervolgens in de verre hoek: 1-0. Een verdiende voorsprong voor Wilsum en nog geen 2 minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Jan van Spijker kreeg veel ruimte op het middenveld en zag de doelman van VSW te ver voor zijn doel staan. Van Spijker twijfelde geen moment en met een fantastische lob trof hij doel: 2-0. Wilsum had het duel naar eigen hand gezet, maar bracht zelf de spanning weer onnodig terug. Jurre Heldoorn verspilde de bal op het middenveld en maakte vervolgens een domme overtreding, waar hij terecht de gele prent voor kreeg. Uit de vrije trap kon een aanvaller van VSW geheel vrijstaand de bal over doelman Bolt tikken: 2-1. De eerste kans voor de gasten was raak, maar dit mocht Wilsum zichzelf aanrekenen. Na de aansluitingstreffer was Wilsum de weg kwijt. De bal werd te snel ingeleverd en zo kon VSW beter in het duel komen, zonder dat de ploeg gevaarlijk werd. Sterker nog, vlak voor rust kreeg Henri vd Wetering nog een goede mogelijkheid om er 3-1 van te maken, maar zijn schot ging naast.
In de rust gaf trainer Hondebrink aan dat de wedstrijd ging zoals van tevoren werd verwacht. Wilsum had veel de bal en VSW loerde op de counter via de snelle voorhoedespelers. Het was zaak voor Wilsum om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de 3-1.
Wilsum had de tweede helft de wind tegen en dus besloot VSW om Wilsum direct vast te zetten. Zo moest doelman Bolt keer op keer de bal lang trappen, maar door de tegenwind kwamen de ballen niet al te ver en dus stond Wilsum vaak meteen onder druk. Wilsum had in de rust afgesproken om het tempo hoog te houden, want men was conditioneel een stuk sterker dan de ploeg uit Windesheim. Maar, met name door toedoen van VSW, bleef het tempo heel laag. Net als in het eerste bedrijf lagen er ook in de tweede helft diverse spelers geblesseerd op de grond. Dit haalde het tempo volledig uit de wedstrijd. Aan het begin van de tweede helft kwam VSW langszij. Wilsum gaf onnodig een hoekschop weg. De hoekschop werd door Jan van Spijker verkeerd geraakt en belandde plots in het doel van Wilsum: 2-2. VSW ging steeds meer geloven in een resultaat en bij Wilsum nam de frustratie meer en meer toe. Er moest gewonnen worden, maar dit leek er voorlopig niet in te zitten. Na een uur spelen kwamen de oranjehemden toch weer op voorsprong. Henri vd Wetering ontsnapte aan de linkerkant en trok de bal voor. Daar stond Jurre Heldoorn om het leder in het doel te tikken: 3-2. Zo maakte Heldoorn zijn eerder gemiste strafschop volledig goed. Maar lang kon Wilsum niet van deze voorsprong genieten. VSW kreeg, geheel ten onrechte, een inworp, want de bal ging via een speler van VSW over de zijlijn. De bal werd voor het doel gegooid en Wilsum wist de bal niet goed te verwerken. Bij de tweede paal kon een speler van VSW binnen schieten: 3-3. Weer gaf Wilsum een doelpunt en dus ook de voorsprong weg. Vlak na deze treffer moest Heldoorn het veld noodgedwongen verlaten; Robin Mijnheer was zijn vervanger. In de 78e minuut kwam Wilsum weer op voorsprong. Alwin vd Wetering draaide de bal voor het doel en daar stond Gert Jan Sollie om raak te knikken: 4-3. Na deze treffer kwam Demian Bos in het veld voor Siedsma om zo te gokken op de snelheid van Bos. VSW zette andermaal aan om opnieuw gelijk te maken, maar na de 4-3 gaf Wilsum geen kans meer weg. In de absolute slotfase nam de frustratie de overhand bij de gasten. Een van de middenvelders, die het gehele duel al verbaal aanwezig was, maakte een overtreding en kon met een tweede gele kaart vertrekken. Wilsum speelde het duel niet goed uit, maar na 10(!) minuten blessuretijd klonk het eindsignaal. Een terechte overwinning voor Wilsum, maar de ploeg maakte het zichzelf onnodig moeilijk door de doelpunten veel te gemakkelijk weg te geven.
Volgende week is Wilsum vrij. De selectiespelers zullen dan naar Duitsland gaan om een wedstrijd in de Bundesliga te bezoeken. Een week later staat de mooiste derby van de 4e klasse op het programma: ‘s-Heerenbroek – Wilsum. Eerder dit jaar wisten de oranjehemden met 2-1 te winnen van de groene draken. Beide ploegen zullen er alles aan doen om dit duel winnend af te sluiten. Zaterdag 13 februari om 14:30 uur zal er worden afgetrapt.