10 jaar Kamper Uienkoor

ui2

Door: Lourens Hooisma

 

Terugkijkend ‘Met een lach en een traan’

Langzaam maar zeker stroomde zaterdagavond de grote zaal van De majestueuze kamper stadsgehoorzaal vol. Fans, familie en genodigden kwamen samen om gezamenlijk 10 jaar Kamper Uienkoor te vieren.

Nadat iedereen plaats had genomen nam de trotse voorzitter Schokkenbroek (met gesloten doek) in de grote zaal het woord. Vrijwel direct nam ze de aanwezigen mee naar de oprichting 10 jaar geleden en stond men stil bij een van de oprichters van het eerste uur (de inmiddels overleden), Willy van de ploeg. Helaas stierf zij twee weken voor de viering en kon er helaas als ere gast niet bij aanwezig zijn.

Na de openingswoorden en het welkom van de voorzitter was de eer aan het jubilerende Kamper Uienkoor om met mooie ‘gouwe ouwe’ liedjes het feest te openen. (Waarbij de gemoedelijke sfeer direct aanwezig was.) Vrijwel onmiddellijk werd er (het zij voorzichtig) door enkelen zachtjes meegezongen met de klanken van de welbekende liederen. Maar naar mate de avond vorderde werd het gezang luider en luider…

DoeMaarNa
Na de Pauze was het de beurt aan ‘DoeMaarNa’. (De band van Kamper zanger en entertainer Geert Leurink) Deze vulde de inmiddels opgewarmde stadsgehoorzaal direct met de klanken van Doe Maar. Ook dit werd uit volle borst meegezongen, Wie van de aanwezigen kende nou niet de nummers ‘de Bom en sinds een dag of twee? Samen met het Kamper Uienkoor bracht ‘DoeMaarNa de liedjes van Doe Maar op een mooie en speciale wijze ten gehoor.

Duo Remix
Het daarop volgende blok werd ingevuld door ‘Duo Remix’ Zij wisten met bekende nummers als Grease met gesloten gordijn de zaal met 4 nummer in de goede sferen te houden.

Aansluitend namen de leden van het Kamperuienkoor de regie voor de rest van de feestavond weer over, wat leidde tot een spectaculaire (soms emotionele) avond die er hopelijk voor heeft gezorgd dat het Kamper Uienkoor nog zeker een volgende 10 jaar mee gaat. Want dat dit koor haar muzikale plek binnen (en soms buiten) de gemeentegrenzen heeft verdiend staat als een paal boven water.

Hieronder een korte foto compilatie (met dank aan Narrow – fotografie) www.narrow.nl

Ui1

 

ui2

 

ui3

 

ui4

 

ui5

 

ui6

 

ui7

 

ui8

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*