zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurLaatste lezing in de reeks ''Kampen over Zee''

Laatste lezing in de reeks ”Kampen over Zee”

-

Zaterdag 18 maart organiseert cultuurZIEN de laatste lezing in de reeks ”Kampen over Zee”. Stephen Hendrik de la Sablonière vertrekt met zijn gezin naar kolonie Berbice.

Voor de laatste keer wordt een bezoek gebracht aan het Iberisch schiereiland, waar in Cadiz een lid van de familie Van der Upwich consul is. Ondertussen trouwt in Kampen millitair Stephen Hendrik de la Sablonière met burgemeestersdochter Beata Louisa Schulz. Beata’s broer leidt een goed leven in ”Oost-Indien”. Is dat voor Beata en Stephen Hendrik de reden om het geluk te beproeven in Zuid-Amerika? De familie arriveert in kolonie Berbice, waar net een grote slavenopstand bloedig is neergeslagen. Het tropische klimaat blijkt voor iedereen zeker zo moordend. Terug in Kampen zwaaien we Dientje uit. Meegekomen vanuit Berbice als slavin van de familie Marius, besluit zij als vrije vrouw terug te keren naar de kolonie.

De deelnamekosten voor deze middag zijn € 25, –

”Kampen over Zee” is een combinatie van lezingen met stadswandelingen, gebaseerd op recent onderzoek naar de handelsgeschiedenis van de stad Kampen. Tijdens vijf zaterdagmiddagen worden Kamper families in de internationale handel gevolgd. Kijk voor meer informatie op www.cultuurzien.nl of bel (038)331 10 24.

fotobijschrift: Stephen Hendrik de la Sablonière, gouveneur van Berbice 1768-1773 (collectie Van den Hoek-Veldjesgraaf)

– einde persbericht –

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen