Uitslagen Deltaruiters

Foto van auteur

Door Rudi Last

Dit weekend is Lizzy Boer gestart met haar pony Bliksem in Nunspeet. Daar is deze combinatie gestart in de klasse B en reed zij twee proeven. Beide proeven werden met 186,5 beoordeeld, maar bij de tweede proef was dit ook nog goed voor een 3e prijs.

Vorige week werd er in IJsselmuiden de dressuur meerdaagse verreden vanaf woensdag tot en met zaterdag. Op de zaterdag werd er een spannende finale gereden door 14 finalisten. Uit iedere klasse mochten de twee besten die 4 proeven hadden verreden starten.

Vanuit de Deltaruiters waren er ook weer ruiters die de strijd in de dressuur aangingen.

De Klasse B werd woensdag goed vertegenwoordigd door verschillende Deltaruiters. Fleur Kloosterziel reed naar een mooie 4e plek met 201 punten met haar jonge paard Miss Mellow Prinses.

Donderdag startte Jenou van Marle voor het eerst met haar paard Higgy Rea. Haar eerste proef was gelijk goed voor een 190.5 punt. Hiermee won zij een 3e prijs.

Op de vrijdag was het weer zeer wisselend. De eerste ruiters van de klasse B reden heerlijk in het zonnetje, maar de laatste combinaties reden in een hoosbui en hun tweede proef werd uitgesteld ivm het onweer. Maar dit maakte voor Fleur Kloosterziel niks uit. Zij reed haar eerste proef in de start van de hoosbui die goed was voor 198,5 punt en de eerste prijs bij de eerste proef. Linda Dalsem volgde op de 2e plek met haar Kingston met 197,5 punt en Ilse Nora Bliek met Lashes W, die haar proef ook in de regen reed wist met 196 punten de 3e plek te pakken.

De tweede proef ging Claudia Rigterink met I’m Dutch met de 1ste prijs naar huis. Zij reden 203 punten bij elkaar. Met 200 punt volgde Ilse Nora Bliek op de 2e plek en Linda Dalsem sloot het erepodium af op de 3e plek met 199 punt.

De laatste dag van de meerdaagse voor de klasse B werd een goede dag voor Ilse Nora Bliek. Zij wist haar paard Lashe W tweemaal naar de 3e plek in het klassement te rijden.

Annemarie van der Vegt startte haar Idefix na lange tijd weer. Ze waren het beiden nog niet verleerd en pakten tijdens de tweede proef een 2e plek.

Linda Dalsem wist wederom de prijzenrij te sluiten. Zij won samen met Kingston de 5e prijs in de klasse B.

In de Klasse L1/L2 pakte Wendelie Flier de eerste dag op woensdag met Hinault Junior een mooie twee prijs mee. De eerste proef was goed voor 196,5 punten.

De Vrijdag wisten Mayke Schutte en Eline Lodewijk de prijzen te pakken tijdens de eerste proef. Mayke Schutte reed haar Climax naar 191,5 punten tijdens de eerste proef. Eline Lodewijk deed dit met haar Micky. Zij behaalden 189,5 punten.

De tweede proef zette Eline Lodewijk de puntjes nog iets beter op de i, en reed samen met haar Micky naar 191 punten die goed waren voor een 2e prijs.

Zaterdag mocht Obama samen met zijn amazone maxime van Dijk zijn kunsten laten zien. Dit deed de ruin netjes en wist hij samen met maxime van Dijk een gedeelde 4e plek te bemachtigen. De tweede proef wist Maxime van Dijk haar Obama zijn proef nog beter neer te zetten en behaalden zij samen de 3e prijs met 203 punten.

Donderdag startte Nikki Smeman met Kardashian in de klasse M2 die verreden werd in combinatie met de klasse M1. Nikkie reed 197 punten bij elkaar tijdens hun eerste proef en ging met de winst ervandoor. De 3e prijs ging naar Christa Wind met haar mooie Friese merrie Fredau fan Boniastate. Deze combinatie kreeg 185 punten voor hun eerste proef.

De tweede proef reed Nikki Smeman een mooie proef die goed was voor 200,5 punt. Hierdoor verdiende zij weer de eerste prijs. Christa Wind zette ook wederom een nette proef neer en mocht nu de 2e prijs ophalen.

Op de vrijdag was ook Nikki Smeman niet te stuitten. Zij wint beide proeven en zet zich goed neer in het klassement om eventueel de finale te mogen rijden.

Voor de concurrentie was het minder leuk, maar voor Nikki Smeman waren het top dagen. Ook op de zaterdag wist Nikki Smeman tweemaal de beste proef neer te zetten en won zij beide proeven.

Tijdens de Klasse Z1 reed Annemiek Vinke met Lexy samen naar 62,286 procent en haalde hiermee de 2e prijs. Bij de tweede proef deed Annemiek Vinke het dunnetjes over met haar Lexy en mocht ze de 1ste prijs mee naar huis nemen.

Woensdag wisten Linda Kok en mellany van de Vorstenbosch zich goed neer te zetten in de klaase Z2/ZZL. Linda Kok pakte de 2e plek samen met Wandermaerchen en Mellany van de Vorstenbosch wist de 3e prijs met Knoxville JJ te bemachtigen tijdens de eerste proef.

Zaterdag werd ook de Finale verreden. Hier mochten verschillende delktruiters van start gaan. Claudia Rigterink beed de spits af met haar I’m Dutch door als eerste te mogen startten. Dit resuleerde in een 4e prijs in het klassement van de Finale. Linda Kok reed haar Wandermaerchen naar de 6 plek. Nikki Smeman bemachtigde de 8e in het klassement. En Mayke Schutte met Climax werden 10e van de 14 starts tijdens de Finale.

De familie Verwoert startte vorige week in Hattem tijdens de dressuurwedstrijd voor pony’s. In de klasse L1 won Rosalie Verwoert met Gallant Teddy  met mooie van 200,5 punt een 2e prijs.

Esmee Verwoert wist met Golden Sharon een 3e prijs mee te pakken in de Klasse L1 met een mooie score van 196,5.

Roselyn Slendebroek was afgereisd naar Wapenveld om met haar pony’s te springen. Met de pony Oraya Emelwerth werd zij 1ste in het 70 cm parcours. Met de pony Chavello’s Golden Cutie startte Roselyn in de 80cm klasse. Deze combinatie ging bij beide parcoursen met de winst naar huis.

Sherise Slendebroek startte met DJ en sloot in de klasse 70 cm, achter haar zus aan en nam de 2e prijs in ontvangst. Maar het tweede parcours van de 70cm won Sherise Slendebroek met DJ.

In Wapenveld was het niet alleen voor de pony’s starten, maar ook voor de paarden. Zo ging Jojanneke Slendebroek voor het eerst met het jonge paard Nolinda starten. Dit deed de combinatie niet onverdienstelijk en ging gelijk met de eerste prijs naar huis tijdens het eerste parcours, 80 cm. Met haar andere jonge paard Orlanzo S wist Jojanneke Slendebroek het tweede parcours van 80cm te winnen.

In Dronten werd er ook gesprongen door de paarden. Hier wist Gerco Rienties met One of a Million a la Muis een vierde plek te bemachtigen in de klasse 1.00 meter. Met Nolly Bolly a la Muis wist Gerco Rienties de klasse 1.10 m te winnen.

nikki Smeeman met Kardashian
HartVoorBurkina

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: