donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVerlies Kampenion bij Taverbo

Verlies Kampenion bij Taverbo

-

In de achtste wedstrijd in de najaarscompetitie trad Kampenion 1 in het Brabantse Boxtel aan tegen Taverbo 1, dat hoge ogen gooit in de strijd om het kampioenschap in poule A van de 2e divisie. Ook nu lag een Kamper overwinning dus niet voor de hand. De thuiswedstrijd in oktober leverde een eindstand van 5 – 8 op maar die vijf punten zaten er nu niet in voor de Kampenaren. Het werd uiteindelijk 11 – 2.

Terugkijkend naar deze middag zei Jordy ten Have, die op nul bleef steken: “We haalden best een goed niveau, maar de tegenstander was simpelweg een niveautje te groot. We hadden op wat meer punten gehoopt.” Ook Ton Ringenier en Robin Lieftink kwamen niet tot winst. En dan was er nog Gert-Jan de Lange, op dit moment de beste speler bij Kampenion. Hij zei: “We wisten dat we uit bij Taverbo punten moesten sprokkelen. Het team beschikt in de breedte over een erg sterk team.” En dat sprokkelen deed hij dan ook zelf, want hij scoorde de enige twee punten voor de Kampenaren. 

De strijd in en vlak boven de degradatiezone wordt elke week spannender: Kampenion staat nog op de vierde plaats maar de concurrent, Vos Occasions/SKF 2 uit Veenendaal, is weer dichterbij gekomen. Het verschil is nu nog maar één punt.

Gert-Jan de Lange kijkt toch optimistisch vooruit: “Komende zaterdag moeten we er weer staan. Dan spelen we de belangrijkste wedstrijd, thuis tegen onze directe concurrent SKF. Als we die wedstrijd weten te winnen dan zijn we een heel eind op weg voor handhaving.”

Niet alleen de strijd tegen degradatie maar ook de strijd om het kampioenschap in deze poule is erg spannend. Assen 1 staat bovenaan en moet nog tegen de nummers 3 en 6. Op de tweede plaats staat Taverbo 1 en dat heeft een programma dat iets makkelijker lijkt: tegen de nummers 5 en 6. We gaan het zien: nog twee speeldagen, met de ontknoping op 25 november.

Op de foto: Gert-Jan de Lange

Foto: © G. Wessels

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen