15 augustus Jubileumeditie Oogstdag Kampereiland

OogstdagMet gratis pendeldienst tussen NS-station en Oogstdag!

Op zaterdag 15 augustus vindt de 20e editie van de Oogstdag Kampereiland plaats. Er is veel te zien en te beleven op het terrein van de museumboerderij aan de Heultjesweg zoals oude landbouwtechnieken, een rondrit op een jachtwagen, een kalver- en pinkenkeuring, een boeldag, oldtimershow, kraampjes met streekeigen producten en nog veel meer!

De activiteiten tijdens de Oogstdag geven een goed beeld van de lange voorgeschiedenis en het leven van vroeger op het Kampereiland. De oogst vormt hierbij het belangrijkste onderdeel. Je kunt zelf zien hoe vroeger de hooi- en graanoogst verliep en ook zijn er demonstraties van zelfbindermaaien, grasmaaien en het schudden van het hooi.

Kalver- en pinkenkeuring
Een bijzondere activiteit tijdens deze jubileumeditie is de kalver- en pinkenkeuring. Kinderen doen mee en de koeien en pinken worden voorgeleid aan een jury die ze beoordeelt op hoe netjes ze verzorgd zijn.

Oldtimerbussen
Om een bezoekje aan de Oogstdag zo leuk en gemakkelijk mogelijk te maken rijden er ieder half uur tussen 11.00 uur en 15.00 uur, gratis oldtimerbussen vanaf het Stationsplein in Kampen naar de Oogstdag op het Kampereiland. Indien u op het Stationsplein even moet wachten op de volgende bus dan is dat helemaal niet erg. U kunt dan namelijk alvast de sfeer proeven van de Oogstdag en een kijkje nemen bij oude landbouwvoertuigen. De laatste bus vanaf de Oogstdag weer terug naar Kampen, vertrekt uiterlijk om 17.00 uur.

Op 15 augustus is de Oogstdag te bezoeken van 11.00 t/m 17.00 uur. De entree bedraagt 3 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Voor meer informatie kijk op www.erf29.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*