HomeRegiosport17 medailles voor AV-Isala96 atleten

17 medailles voor AV-Isala96 atleten

-

isalanieuws

De finale van het ijsseldelta cross circuit was dit jaar bij Athlos in Harderwijk, er deden afgelopen zaterdag 7 Februari 27 isala atleten mee, en die waren goed voor maar liefst 15 podiumplaatsen

isala pupilen C-2

Het waren prima omstandigheden in Harderwijk, met weinig wind, redelijke temperaturen, en met hier en daar een besneeuwd, dus glad parcours. Het hele cross circuit werd er prima gepresteerd door de Isala atleten, en dat was deze cross niet anders. Er werden 15 podiumplaatsen gehaald, en over het hele circuit zelfs nog beter, 17x werd er een beker aan een Isala atleet uitgereikt, waarvan opvallend veel 2e plaatsen. Een geweldige prestatie voor een kleine club als Isala, die daarmee 2e in het medaille klassement werd achter Athlos.

Mila Koster MC

Traditiegetrouw trapten de meisjes pupillen C af voor hun 2 rondjes, Valerie van Laar en Merel Hofstede gingen iets te langzaam van start, en maakten dit niet meer goed, en pakten de 5e en 6e plaats, maar door de goede prestaties in de vorige crossen werd Valerie 3e, en Merel 4e

De jongens pupillen C van Isala gingen wel snel van start en liepen voorin mee, josse Kampen was hersteld na zijn val in de vorige cross en pakte een mooie 2e plaats, Hugo visser werd 3e, en lars Hansman was de week ervoor ziek geweest en moest de kop in de 2e ronde laten lopen en werd 7e, maar ook door de prima prestaties in de vorige crossen werd hij in het circuit 3e, josse pakte een mooie 2e plaats in het circuit

Daan Beute en Olaf langeslag lopen het hele circuit al voorin mee met de Jongens pupillen B, wat resulteerde in een1e plaats voor Daan En een 2e plaats voor Olaf.

Estelle Willems kon bij winst nog kampioen worden bij de meisjes pupillen A1, en ging daarom vol mee met haar directe concurrente, maar kwam helaas toch iets tekort, maar met een hele mooie 2e plaats was ze heel tevreden

De categorie jongens pupillen A1 word het hele circuit gedomineerd door Mika van Mierlo die voor de 4e keer de 1e plaats opeiste en natuurlijk op het hoogste treetje mocht gaan staan, Cas Kanis had de vorige 3 crossen de 2e plaats gepakt, maar maakte het nog heel spannend in de eindsprint waarbij hij ternauwernood weer de 2e plaats zeker stelde, ook in het circuit.

Ongenaakbaar was ook Soufian Tamrouti, die bij de jongens pupillen A2 van af de start de kop pakte en die niet meer af gaf, en dus voor de 4e keer met Afstand de 1e plaats pakte.

Maureen Wind doet al jaren mee met de crossen, en pakt in de laatste cross meestal de beste positie, dit keer werd ze 13e bij de meisjes junioren D1, en in het circuit werd ze 10e.

De 3 atleten van Isala bij de jongens junioren D2 deden het prima, Pieter van Wissen liep elke cross voorin mee, en pakte na een 4e, 2x een 3e nu een 2e plaats. Als hij dat doortrekt beloofd dat wat voor volgend jaar. In het circuit was hij al zeker van de 3e plaats
Karsten van Ommen en Julian ten Hove lopen altijd prima wedstrijden, waarin ze per wedstrijd van stuivertje wisselen, dit keer was karsten de snelste met een 6e plaats, Julian werd 7e. In het circuit werd julian 6e en Karsten 8e

Mila Koster Is heel steady bij de meisjes C, en liep naar een 3e plaats, ook in het circuit. Marije Salverda werd 13e en in het circuit 12e. Manon los deed zaterdag niet mee, maar door de prestaties in de vorige crossen werd ze toch nog 13e

Irene Bijman heeft de spirit weer te pakken, en liep bij de meisjes B in een wedstrijd samen met de meisjes A, en kwam ruim als 1e binnen waardoor zij ook de beker mee naar huis mocht nemen.

Joel Plantinga presteert altijd goed bij de jongens B, en loopt altijd in de kopgroep mee, wat leidde tot een 2e plaats, ook in het circuit.

De senioren en masters deden het ook prima, MSEN Jens Tybout werd bij de lange cross 2e, Leonie Eenkhoorn deed hetzelfde bij de VSEN.
Henk jan Dorgelo , werd met 2 3e plaatsen en 1e plaatsen 1e in het circuit. Robert Reitsema (inmiddels 50) werd 2e in het circuit bij de Masters 40. Robert van der Meulen pakte een mooie 5e plaats. Jacqueline Rustidge liep afsluitend mee met de V40, en werd ruim 1e, echter doordat ze maar aan 2 crossen had meegedaan kwam ze overall niet op het podium.