1e en 2e plek voor Tienerselectie en Damesselectie IJGV

IJGV jazz vs - banner

Afgelopen weekend was het voor de Jazzdanseressen van IJGV eindelijk zover. De voorronde voor de NK Jazzdans 2016. Alle 4 de selectie groepen mochten hun wedstrijd dans laten zien aan de jury van de KNGU in Harderwijk.

In het ochtend programma mochten de Tienerselectie (13-16 jaar) en Damesselctie (18 jaar en ouder) laten zien wat ze konden. Beide hadden goede concurrentie in hun categorie. Begin van de middag was daar de uitslag. Een prachtige 1e plek voor de Tienerselectie o.l.v Mandy Heerschop en Mirthe Visser. En ook de Damesselectie viel in de prijzen. Een 2e plaats! Deze groep staat ook o.l.v Mandy Heerschop.

In het middagprogramma was het de beurt aan de Voorselectie (9-13 jaar) en de Jeugdselectie (13-16 jaar). Ook zij hadden flinke concurrentie. Maar het hele seizoen hebben ze toegeleefd naar dit moment. In een paar minuten dans laten zien wat je kan. De jury beoordeeld op verschillende elementen zoals dans techniek en of de dansers gelijk dansen. Aan het einde van de middag kwam ook voor deze groepen de verlossende uitslag. Een prachtige 2e plaats voor de Voorselectie o.l.v. Michelle Voortman, Kim Faber en Marije de Roon en een mooie 3e plaats voor de Jeugdselectie o.l.v Laurence de Temmerman.

Met nog 2 voorrondes te gaan is het afwachten of de groepen mogen doorstromen naar het NK eind juni in Ahoy Rotterdam. Tot die tijd zullen de selectie groepen nog mee doen met verschillende optredens.