21e Oostwal Botterrace succesvol verlopen – Video

Ook dit jaar organiseerde de Kamper botterstichting voor de 21e keer alweer de Oostwal Botterrace. Botters uit plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee gingen vandaag de spannende strijd aan om de eerste plaats. Op de botters varen bedrijven mee, die zowel uit Kampen als de wijde omtrek komen.

Vanaf 10.00 uur vaarden de botters langs het stadsfront van Kampen, waarna zij koers zetten richting het Ketelmeer. De daadwerkelijke wedstrijd startte daar om ongeveer 12.00 uur. De organisatie van de 21e Oostwalbotterwedstrijd is in handen van de Stichting tot behoud van Kamper Botters. Rotary Kampen is al vanaf de eerste Oostwalbotterwedstrijd actief bij het verzorgen van het schippersontbijt.

Voorzitter Tjiebe Hennephof: ‘We zijn er trots op dat we dit evenement voor de 21e keer hebben georganiseerd en dat we een enthousiaste groep vrijwilligers hebben die dit mogelijk maken’. Ook het college van B en w was met de wethouders Spaan en Ekker en burgemeester Koelewijn goed vertegenwoordigd. Tegen 16:15 kwamen de eerste Botters weer aan in de Buitenhaven van Kampen.

Camera: Hardo Junte, John van den Starre en Gert Bartelink

 


1 Comment

  1. Hai…
    Respect… En is de voorzitter Tjiebe Hennephof toevallig mijn oom, alwaar ik mijn studentenkamer aan te danken heb gehad ong. 1990 Deventer?
    Met vriendelijke groet,
    Sandra van der Vegte

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*