35+ V.V. Wilsum kampioen van district Oost

foto
Op vrijdag 23 mei is het 35+team van V.V. Wilsum KNVB districtskampioen Oost geworden. Ze vertegenwoordigen district Oost nu op het NK 35+ 7 tegen 7 in Zeist op 14 juni.

Het team had een week eerder een van de NK voorrondes gewonnen en mocht zodoende afreizen naar het sportcomplex van AD’69 in Aalten om daar voor het districtskampioenschap Oost te strijden. Na overwinningen opSparta Nijkerk (5-0), VIOS Vaasen (2-0) en De Tukkers uit Albergen (3-1), mocht Wilsum als poulewinnaar in de finale aantreden tegen DUNO uit Doorwerth.

De finale bleek en waar schaakspel waar Wilsum het betere van het spel had maar beide teams niet to scoren wisten te komen en uiteindelijk penalty’s moesten bepalen wie als Districtwinnaar Oost naar de landelijke finales mocht. Na 5 penalty’s was de stand nog steeds gelijk. Uiteindelijk was het een DUNO speler die bij de 7e ronde miste en Wilsum zich kampioen van district Oost mag noemen. Op 14 juni wordt Wilsum 35+ door een bus van de KNVB opgehaald en naar het KNVB-complex in Zeist gebracht om daar een gooi te doen naar het algehele Nederlands kampioenschap.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*