5 September 2015 Kamper Veteranendag

Veteranen

 

Erkenning en waardering voor Kamper veteranen

De gemeente Kampen organiseert, i.s.m. de Stichting Veteranen Kampen, op zaterdag 5 september 2015 voor de tweede maal in Kampen een lokale veteranendag.

De meer dan 300 Kamper veteranen ontvangen voor deze dag een uitnodiging om met hun evt. partner en kinderen door burgemeester Koelewijn te worden ontvangen in het stadhuis. De doelstelling van de stichting is ‘erkenning en waardering te geven aan de Kamper veteranen en deze veteranen samenbrengen met alle burgers van Kampen, teneinde de herkenbaarheid en de bereikbaarheid van veteranen in de lokale samenleving te verbeteren.

Kamper veteranen
De Stichting Veteranen Kampen (SVK) zet zich in om de onderlinge band tussen de Kamper veteranen te bestendigen dan wel te versterken. Daarnaast draagt de SVK er toe bij om binnen de gemeente Kampen bekendheid te geven aan het fenomeen veteraan.
Momenteel zijn er ongeveer 300 veteranen woonachtig in de gemeente Kampen. Deze groep bestaat uit 125 oudere veteranen, 125 jongere veteranen en 50 actief dienende veteranen.


Veteranen2

 

Dit jaar worden voor het eerst ook nadrukkelijk alle jonge (nog actief dienende) veteranen uitgenodigd. Daarnaast mogen natuurlijk zoveel mogelijk Kampenaren en kinderen met belangstelling voor alles wat met veteranen te maken heeft een kijkje komen nemen.

De dag wordt spectaculair afgesloten met een Veteranenconcert door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, met medewerking van Ellen ten Damme. Voor alle overige belangstellenden en vooral de kinderen vindt op het Berghuisplein een “static show” van militair materieel plaats en worden attracties voor de kinderen ingericht. Het Veteranenconcert door KMK wordt aan Kampen aangeboden door het Ministerie van Defensie en is naast de veteranen ook voor ca. 700 burgers van Kampen gratis toegankelijk.

Locaties: Stadhuis, Burgemeester Berghuisplein en Sporthal De Reeve

Kijk voor een uitgebreid verslag van de activiteiten op www.stichtingveteranenkampen.nl

De gratis kaarten (max 2 p.p.) kunnen worden gereserveerd via daanjanse@veteranen.nl
veteranendag

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*