woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportSlechte afsluiter 2013 voor Wilsum met ruim verlies in Hardenberg

Slechte afsluiter 2013 voor Wilsum met ruim verlies in Hardenberg

-

wilsumVan een underdog zijn zaterdag 14 december in Hardenberg, zoals gehoopt vooraf, was geen sprake. Wilsum kwam niet in het spel voor, al had het wederom de eerste mogelijkheden, en werd op alle fronten afgetroefd door een veel beter Hardenberg. De nummer een na laatst op bezoek bij de nummer 1 was het affiche zaterdag, en een weerzien tussen beide ploegen in competitieverband na een kleine 10 jaar. Wilsum had zich er wellicht meer van voorgesteld dan een kansloze 7-0 nederlaag op het fraaie kunstgras van Hardenberg’85. Scheidsrechter deze middag was Dhr Marsman uit Deventer.
Trainer Stoffer had voor een iets behoudender veldopstelling gekozen met 1 diepe spits, 5 middenvelders en 4 verdedigers. Op deze manier hoopte Wilsum de stootkracht, en met name topscoorder Rick Broek, af te stoppen. Geconcludeerd kan worden na afloop dat het hele team van Hardenberg ’85 een klasse beter was dan dit Wilsum deze zaterdag. Hardenberg is een zeer bewegelijk elftal in alle linies waar Wilsum, als ook alle overige teams hebben ervaren, en geen verrassende koploper gezien het spel en de kwaliteit van trainer Hans Pullen.

Toch waren de eerste minuten wederom voor Wilsum. In de 1e minuut had Wiliam Kaminyoge de 0-1 op zijn schoen. Uit een vrije trap genomen door John Veenstra kopte aanvoerder van Spijker de bal door op Kaminyoge die vrij de bal op doel kon schieten waar keeper Van der Ven van Hardenberg de bal tot corner kon verwerken. Wederom geen geluk voor Wilsum in de afronding, een van de problemen dit seizoen voor de oranjehemden uit het kerkdorp aan de IJssel. Uit de genomen corner voorkomend uit deze situatie kon Wilsum alsnog op voorsprong komen. Eerste kopte laatste man Aske Riezebos goed in maar werd de bal van de doellijn gehaald door keeper Van de Ven. De terugspringende bal werd door Jan van Spijker op doel gekopt maar ook deze werd liggend door Van der Ven van de doellijn gehaald. Pech voor Wilsum wat hierdoor anders in de wedstrijd had kunnen komen.

In de 16e minuut was het wel raak voor Hardenberg. Uit een goede voorzet vanaf rechts, die door alles en iedereen van Wilsum gemist werd, was het de Hardenberger en 3e Klasse C topscoorder Broek die voor zijn man komend vrij kon inschieten. De eerste van hem deze middag en 19e in de competitie. 2 minuten later was het al 2-0. Een lange bal van Hardenberg werd slecht weggewerkt door Wilsum en kon door Thuis Kivits worden binnen geschoten. In de 31 minuut was het nog een keer Wilsum dat via Kaminyoge de bal voorzette vanaf links. Jurre Heldoorn kon wegdraaien in de 16 meter en op doel schieten waar wederom keeper Van der Ven in de weg lag en een aansluitingstreffer voor Wilsum kon voorkomen.

Een minuut later was het wel weer raak voor Hardenberg. Wederom een voorzet van rechts en wederom spits Broek die nummer 2 van de middag en 20 in de competitie kon aantekenen. Een plaaggeest deze middag voor Wilsum en in het bijzonder zijn directe tegenstander John Veenstra die tot deze middag redelijk tot goed grip had op de spitsen van de tegenstander. Nog voor rust kwam Hardenberg op 4-0. Een aanval over links werd niet goed weggewerkt door aanvoerder Van Spijker die daarmee Thijs Kivits in de gelegenheid bracht van net buiten de 16 meter op doel te schieten. Het harde schot draaide fraai weg van keeper Mulder van Wilsum en verdween in de rechterbovenhoek.

Na rust was er een zelfde spelbeeld. Een zeer bewegelijk en goed combinerend Hardenberg met een hoge balsnelheid waar Wilsum weinig tot geen antwoord op wist te vinden. Collectief was het minder dan Hardenberg waar ook het geloof na de 4-0 weg was. Te veel spelers zaten op een “5-je” als rapport cijfer waar, zo leek het althans, bij Hardenberg iedereen een 8+ haalde en alles lukte. Wilsum doelman Mulder kon in een 5-tal een op een situaties Wilsum behoeden voor dubbele cijfers deze middag al scoorde Hardenberg in de 60e, 75e en 80e minuut nogmaals zodat de eindstand van 7-0 bereikt werd. De 5-0 kwam van de voet van Frank Klein Koerkamp, de 8-0 en 9-0 door, wie anders, Rick Broeks die met 4 treffers deze middag man of the match kan worden genoemd. Ook een compliment voor scheidsrechter Marsman die een prima optreden kende deze middag.

Conclusie na 13 wedstrijden voor Wilsum is dat de top 5 ruim een maatje te groot zijn voor de promovendus, er een zeer goede dag nodig is om een of meer punten te pakken tegen de nummer 6 t/m 11 in 3C en er punten gepakt moeten worden tegen de nummers 12 en 14 om nog in aanmerking te kunnen komen voor de nacompetitie en niet rechtstreeks te degraderen. Direct veilig spelen lijkt een utopie voor Wilsum tenzij er hele gekke dingen gaan gebeuren de 2e helft van de competitie. Ingaande de winterstop staat Wilsum 13e met 4 punt, voor SVV die 14e en laatste staat met 3 punt. 12e staat HTC met 8 punt. HTC zal het richtpunt moeten worden voor Wilsum. Te beginnen zaterdag 18 januari 2014 met de uitwedstrijd tegen SVV. Alleen winst telt voor de mannen van Stoffer, bij verlies en of puntendeling wordt het een zware weg naar lijfsbehoud, via de nacompetitie, voor Wilsum. Bij winst van Wilsum zal het voor SVV nog moeilijker worden zich te handhaven in de 3e Klasse C. Kortom meteen een alles beslissende wedstrijd direct na de winterstop voor Wilsum en SVV op sportpark De Dubbeltreffer in Sibculo.

Opstelling Wilsum: Johnny Mulder, Demian Bos, John Veenstra, Aske Riezebos, Erik Barneveld (John de Velde Harsenhorst 55e), Gertjan Sollie, Jan van Spijker, Alwin van de Wetering, Jurre Heldoorn (Bernard van Zuthem 65e), William Kaminyoge (Sonke de Velde 65e) en Henri van de Wetering.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen