6.000e cultuurcoördinator ontvangt certificaat tijdens Expeditie Cultuureducatie in Zwolle

foto Tineke van 't Hul en minister BussemakerTineke van ’t Hul, leerkracht en cultuurcoördinator op de Dr. H. Bouwmanschool in Kampen, is de 6.000ste gecertificeerde cultuurcoördinator van Nederland. Samen met 12 medecursisten kreeg zij op woensdag 4 maart 2015 haar certificaat uit handen van minister Bussemaker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Van de basisscholen in Kampen heeft nu 88% een gecertificeerde cultuurcoördinator binnen de muren.

De cultuurcoördinator is een leerkracht binnen de basisschool die verantwoordelijk is voor het beleid en de coördinatie van cultuureducatie. Met een cursus Interne Cultuur Coördinator (icc) zijn leerkrachten in staat om een professioneel cultuurprogramma en een goede infrastructuur voor cultuureducatie in en om de school te realiseren. Minister Bussemaker vindt goed cultuuronderwijs van cruciaal belang voor individu en samenleving. Het draagt eraan bij dat kinderen hun creatieve vermogens aanboren en hun talenten en vaardigheden ontwikkelen. Het doel is dat álle kinderen en jongeren een ‘startkwalificatie’ meekrijgen voor een rijk, inspirerend en betekenisvol leven.

De landelijke uitvoering van het icc-project is in handen van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) in Utrecht. Het LKCA heeft hierin een landelijke netwerkfunctie en organiseert onder meer bijeenkomsten voor cultuurcoördinatoren en icc-trainers. Voor Kampen wordt de training verzorgd door Quintus onder auspiciën van, en in nauwe samenwerking met de Rijnbrinkgroep (voorheen Kunst en Cultuur Overijssel).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*