donderdag, september 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurNieuwe aanwinst Stedelijk Museum Kampen

Nieuwe aanwinst Stedelijk Museum Kampen

-

Aangeboden door Lyempf
Op 16 mei wordt om 15.00 uur in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen de nieuwe aanwinst van het museum onthuld. Door een gulle schenking van de directie van Lyempf Kampen heeft kunstenaar Robbie Cornelissen speciaal voor het Stedelijk Museum Kampen een nieuw werk kunnen maken. Op de tekening (hieronder) is een van de fabrieksruimten van Lyempf te zien. Twee studies die Robbie Cornelissen tijdens dit proces maakte, worden aangeboden aan de directie van Lyempf.
Over de schenking
In 2012 bestond de Leeuwarder Ys- En MelkProductenFabriek (Lyempf) 100 jaar. Ter ere van dit jubileum vatte de directie van Lyempf het plan op om ‘iets blijvends’ te schenken aan het museum. Dit gebaar moest te maken hebben met zowel Lyempf als met hedendaagse kunst. Op aanraden van het Stedelijk Museum Kampen is Robbie Cornelissen gevraagd een werk te maken. Aan de hand van diverse studies is, in overleg met de directeur van het museum en de Stichting Beschermers van het Stedelijk Museum Kampen, gekozen voor één werk. Dit werk, zonder titel, is op groot formaat (70×100 cm) uitgevoerd en wordt opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum Kampen.

Programma:
14.45 u     inloop met koffie / thee
15.00 u    Opening door Stan Petrusa, directeur Stedelijk Museum Kampen
15.05 u    Robbie Cornelissen vertelt over zijn inspiratie voor de tekening
15.10 u    Schenking van studies door Stan Petrusa aan de directie van Lyempf
15.15 u    Onthulling nieuwe aanwinst door wethouder cultuur Janita Tabak
Adres:
Stedelijk Museum Kampen
Oudestraat 133
8261 CK Kampen

 

Lyempf

Website Robbie Cornelissen

 

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen