vrijdag, oktober 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Home112-NieuwsBrand industrieterrein Kampen

Brand industrieterrein Kampen

-

Vrijdagavond omstreeks 21:15 zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een buitenbrand op het industrieterrein in Kampen. Kort na de melding is opgeschaald naar middelbrand, waarop meerdere extra brandweereenheden zijn gealarmeerd. 

De brand woedt bij een schroothandel aan de haatlandhaven. Er zijn onder andere 2 tankautospuiten, 2 hoogwerkers, 1 tankwagen, en een autospuit voor aanvoer van voldoende water gealarmeerd. Ook is een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer gealarmeerd, het is dus verstandig om uit de rook te blijven én in de directe omgeving van de rookwolk ramen en deuren te sluiten.

Op dit moment (22:45) lijkt de rook wat af te nemen volgens onze reporter ter plaatse. Ondanks dat zijn nog steeds meerdere hulpdiensten aanrijdend.

***FOTO/VIDEO UPDATE 22:35***

Beeldmateriaal: MFB Fotografie & Video

***Update 22:09*** GROTE BRAND

Een extra tankautospuit uit Kampen is gealarmeerd, daarnaast een extra slangenwagen van de brandweer Hattemerbroek gealarmeerd

***UPDATE 21:57***

Status incident naar GRIP 1.

Foto: MFB Fotografie & Video

Status incident naar GRIP 1.

Wat betekent GRIP?

GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure. De GRIP structuur is in het leven geroepen om de opschaling van de hulpverleningsdiensten ordentelijk te organiseren.
GRIP heeft betrekking op de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing door de hulpverleningsdiensten van de veiligheidsregio. De GRIP structuur is in het leven geroepen om de opschaling van de hulpverleningsdiensten ordentelijk te organiseren.

De opschalingsniveaus zijn:

GRIP 1: Bronbestrijding
GRIP 2: Bronbestrijding -en effectgebied
GRIP 3: Bedreiging van welzijn van bevolking
GRIP 4: Gemeenteoverschrijdend incident
GRIP 5: Bovenregionaal incident

[fvplayer id=”8″]
Video: Marinus Brouwer.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen