vrijdag, september 20, 2024

HomeRegiosportWilsum start nieuwe jaar met zege

Wilsum start nieuwe jaar met zege

-

Scheidend hoofdtrainer Christiaan Akse begon zaterdagochtend om 9 uur met de voorbereiding voor de wedstrijd tegen Reaal Dronten. Met hulp van vrijwilligers werd het veld sneeuwvrij gemaakt, waardoor de wedstrijd om half 3 kon starten.

Wilsum startte met Jesse Riezebos, Rienk vd Wetering, Marijn Mijnheer, Noël Hofstede, Dennis Zwanepol, Patrick Bastiaan, Patrick Plette, Jurre Heldoorn, Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, en Daniël Niemeijer. De oranjehemden begonnen sterk, met Rienk vd Wetering als belangrijke factor in de opbouw. Ondanks een kans voor de tegenstander pakte doelman Riezebos uitstekend uit.

De 1-0 kwam tot stand door een prachtige kopbal van Noël Hofstede uit een hoekschop van Daniël Niemeijer. Wilsum bleef dominant, hoewel de kansen beperkt waren. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor Wilsum.

In de tweede helft bleef Wilsum opbouwen vanuit de verdediging, waar doelman Riezebos een cruciale rol speelde. Ondanks enkele fraaie aanvallen, waaronder een afgekeurd doelpunt van Melvin Hofstede, behield Wilsum de voorsprong. Wissels zoals Tomas van der Weerd zorgden voor dreiging, maar de tegenstander nam meer risico in de jacht op de gelijkmaker. Jesse Riezebos redde Wilsum met een geweldige reflex in de slotfase, en met enkele lastige minuten op de klok kwam Alwin vd Wetering in de ploeg. Wilsum wist de overwinning uiteindelijk met moeite over de streep te trekken.

Door deze overwinning klimt Wilsum naar de 11e plek op de ranglijst. Volgende week gaat Wilsum op bezoek bij Uluspor, de nummer 3 van de ranglijst, maar ook de ploeg met de minste verliespunten tot nu toe!