Titelkandidaat ONS Sneek te sterk voor KHC: 0-3

547

Op Sportpark De Venen stond KHC zaterdagmiddag tegenover een geduchte tegenstander, ONS Sneek, dat zijn aspiraties voor het kampioenschap waar maakte. De wedstrijd begon met een eerbetoon aan de overleden supporter Jan Korf, een trouwe lid van KHC gedurende meer dan 35 jaar.

Hoewel KHC beter begon dan vorige week, slaagde het er niet in grote kansen te creëren tegen een sterk en compact spelend ONS Sneek. In de 37e minuut opende Arjen Stremler de score voor de Friezen met een fraaie kopbal na een toegekende vrije trap.

Ondanks strijd in de tweede helft slaagde KHC er niet in de aansluitingstreffer te maken. Arjen Stremler scoorde zijn tweede doelpunt van de middag in de 67e minuut en Tim ten Voorde voegde er nog een derde aan toe, waardoor de eindstand 0-3 werd.

Hoewel KHC beter speelde dan vorige week, blijft het op de vierde plaats staan. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen Olde Veste’54, een andere kampioenskandidaat. Het belooft een cruciale wedstrijd te worden voor beide teams, aangezien ze punten moeten pakken om respectievelijk in de race te blijven voor het kampioenschap en voor een plek in de nacompetitie.

Jonathan van Marle werd uitgeroepen tot de man van de wedstrijd voor zijn inzet en prestaties tijdens de wedstrijd tegen ONS Sneek.