Jong Kampenion sluit voorjaarscompetitie succesvol af

771

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat geldt zeker voor tafeltennisvereniging Kampenion. De twee jeugdteams – en hun trainers – kunnen zeer tevreden terugblikken op de voorjaarscompetitie.
Het eerste jeugdteam kwam voor het eerst uit in de 3e klasse en werd meteen tweede, achter kampioen NTC Leogang 3 uit Nunspeet. Kampenion 1 won zeven van de tien wedstrijden, verloor er twee en speelde eenmaal gelijk.
Beste speler bij Kampenion was Jamano van der Meulen met een winstpercentage van 84 procent. Nika van der Meulen haalde 72 procent en Ismay Kaptein kwam op 55 procent. Volgend seizoen, in de najaarscompetitie, zal het drietal ongetwijfeld een gooi doen naar het kampioenschap in de 3e klasse, op stap dus naar een treetje hoger.

Het tweede jeugdteam van Kampenion werd kampioen in de O-13 klasse, de klasse voor beginnende jeugdspelers. De boys wonnen zeven keer en verloren een wedstrijd, van Staphorst, dat als tweede eindigde. Het percentageklassement wordt aangevoerd door Jordy de Vries, die ongeslagen bleef. Cas Steinbach scoorde 86 procent, Maarten de Ruiter 57 procent en Matis Risselada won de helft van zijn partijen.
Verwacht mag worden dat een aantal jeugdspelers die nu nog geen competitie spelen, dat in september wel gaan doen, en dus het goede voorbeeld zullen volgen.

Uietraard gaan de trainingen bij Kampenion, ook al is de voorjaarscompettie afgelopen, gewoon door. Dat moet ook wel want de vier beste jeugdspelers van Kampenion zijn geselecteerd voor deelname aan een prestigieus toernooi in Hongarije, op 22 juni. Vorig jaar kon Kampenion daar nog geen potten breken. Nu gloren er meer kansen.

Op de foto: Maarten de Ruiter, Jordy de Vries, Cas Steinbach en Matis Risselada.
Foto: © Gerard Wessels