donderdag, september 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportIsmay Kaptein wint brons bij NK tafeltennis voor B-junioren

Ismay Kaptein wint brons bij NK tafeltennis voor B-junioren

-

Zaterdag 11 mei was een belangrijke dag voor Ismay Kaptein, de jongste speler van het eerste jeugdteam van Kampenion. Zij nam deel aan de Nederlandse Jeugdkampioenschappen B bij de meisjes onder de 13 jaar (O-13). Het NK vond plaats in Baarn.

Succesvol debuut

Ismay Kaptein debuteerde dit voorjaar met haar teamgenoten Jamano en Nika van der Meulen in de voorjaarscompetitie in de 3e klasse. Het team behaalde een keurige tweede plaats in deze competitie, wat hoge verwachtingen met zich meebracht voor Ismay’s deelname aan het NJK B.

Brons voor Ismay Kaptein

In een knappe prestatie wist Ismay de derde plaats te bereiken en ging daarmee met de bronzen medaille naar huis. De eerste prijs werd gewonnen door Jasmijn van Dijk van SHOT (S) uit Soest, en de tweede plaats was voor Hailey Liu van Alexandria ’66 uit Rotterdam.

Deelname aan A-licenties

Dankzij haar derde plaats verdiende Ismay het recht om de volgende dag deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap voor A-licenties. Hoewel de tegenstand daar nog te sterk bleek, was het een hele eer om mee te mogen doen op dit hogere niveau.

Vooruitblik op volgend toernooi

Ismay Kaptein bereidt zich nu voor op een volgend toernooi in Pápa, Hongarije. Op 22 juni zullen de vier beste spelers van Kampenion daar de strijd aangaan met sterke tegenstanders uit onder andere Hongarije, Slowakije, en Roemenië. Er zal in Kampen dus nog flink getraind moeten worden om goed voorbereid aan dit toernooi te beginnen.

Senioren bekercompetitie

Afgelopen vrijdag, 17 mei, begon voor de senioren van Kampenion de bekercompetitie. Het tweede bekerteam maakte in Apeldoorn een matige start en verloor van De Brug 2 met 10-8. Gerard Palland was de uitblinker en won al zijn vier wedstrijden. Inessa Yermolova won er twee, terwijl Maurits Koers en Martijn Haanappel beiden één winstpartij behaalden. Beide dubbels gingen verloren. De volgende bekerwedstrijd van het team is thuis, wat perspectieven opent voor een beter resultaat.

Op de foto: het podium met rechts Ismay Kaptein.
Foto: © Sven Kaptein

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen