woensdag, oktober 23, 2024

HomeRegiosportZilver voor Lars Hansman en brons voor Hugo Visser tijdens NK-atletiek

Zilver voor Lars Hansman en brons voor Hugo Visser tijdens NK-atletiek

-

In het weekend van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen U18 en U20 plaats in Utrecht. Vier atleten van AV Isala’96 deden mee in de categorie U18: Lars Hansman (16 jaar), Hugo Visser (16 jaar), en de zusjes Naëll (16 jaar) en Julynn (14 jaar) Huijsmans.

Brons voor Hugo Visser op de 400m horden

Hugo Visser startte vrijdagmiddag in de halve finale van de 400m horden. Hij liep een gecontroleerde race en bereikte zijn doel: de finale. Met een persoonlijk record (PB) van 56,79 seconden was hij goed voorbereid voor de spannende finale.

In de finale ging Hugo fantastisch van start en halverwege de race liep hij zelfs aan kop. Met een indrukwekkende eindsprint verbeterde hij zijn PB naar 54,81 seconden en behaalde daarmee de bronzen medaille. Hij miste de limiet voor het EK U18 op slechts 0,9 seconden.

Op zaterdag nam Hugo deel aan de 110m horden. Ondanks zware benen wist hij met 15,37 seconden zijn beste seizoensprestatie (SB) te lopen, maar dit was net niet genoeg voor de finale. Toch maakte de bronzen medaille op de 400m horden het weekend voor Hugo zeer geslaagd.

Zilver voor Lars Hansman bij hink-stap-springen

Zondag was het de beurt aan Lars Hansman, die deelnam aan het hink-stap-springen en hoogspringen. Hij begon sterk met een sprong van 13,07m in zijn eerste poging en verbeterde dit in zijn tweede poging naar 13,16m.

Lars kwalificeerde zich als derde voor de finale en sprong in zijn vijfde poging naar een geweldig PB van 13,40m, wat hem de zilveren medaille opleverde. Bij het hoogspringen, dat vanwege regenbuien twee uur werd uitgesteld, behaalde Lars een hoogte van 1,83m, goed voor de zevende plaats. Ondanks dit resultaat was hij tevreden met zijn zilveren medaille bij het hink-stap-springen.

PB’s en SB’s voor Naëll en Julynn Huijsmans

Naëll Huijsmans liep vrijdag de 800m en behaalde met een tijd van 2:23,53 minuten een SB en een twaalfde plaats, net buiten de finale.

Julynn Huijsmans begon zaterdag aan haar NK met verspringen en eindigde met een sprong van 4,45m als 26e. Later op de dag verbeterden beide zusjes hun prestaties op de 400m. Julynn liep een PB van 60,79 seconden en Naëll een tijd van 61,81 seconden, beide goed voor de halve finale. In de halve finale eindigden Naëll en Julynn respectievelijk als tiende en elfde.

Op zondag liep Julynn ook de 200m en miste met een tijd van 26,79 seconden nipt de halve finale.

Toekomstplannen

Naëll komt over twee weken in actie bij het NK-atletiek voor senioren, en Julynn blijft nog twee jaar actief in de U18-categorie. Het was een succesvol atletiekweekend voor de getalenteerde jonge atleten van AV Isala’96!