vrijdag, september 20, 2024

HomeRegiosportAV Isala’96 atleten actief bij nationale C-spelen

AV Isala’96 atleten actief bij nationale C-spelen

-

Afgelopen weekend vonden op de atletiekbaan Ookmeer in Amsterdam de nationale C-spelen plaats. Deze wedstrijd geldt als Nederlands kampioenschap voor atleten onder 16 jaar.

Namens AV Isala’96 stonden Anouk Wichers, Julynn Huijsmans en William Veenendaal aan de start.

Anouk – net terug van vakantie – bleef op het onderdeel verspringen met 4.54 meter nét onder haar PR steken. Dit was goed voor een 18e plaats. In de halve finale 80 meter horden snelde Anouk in een tijd van 13.64 naar een 19e plaats.

Julynn had met drie afstanden een druk programma. De finale van de 80 meter behaalde ze met een nieuw PR van 10.73 seconden. In de finale liep ze naar een keurige 7e plaats. Op de 150 meter plaatste ze zich als 7e voor de finale. In de finale wist ze een mooie 6e plaats te behalen . Tijdens de halve finale 300 meter scherpte Julynn haar PR aan naar 42.61 seconden en plaatste zich als 1e voor de finale. In de finale liep ze een sterke race, maar moest twee concurrentes voor zich dulden. Ze pakte een mooie bronzen plak in 42.76 seconden.

William plaatste zich als 19e voor de halve finale 100 meter horden. In de halve finale wist hij in een tijd van 16.39 sec. naar de 17e plaats te lopen. Een heel mooi resultaat, maar niet voldoende voor een plek in de finale. Bij hoog sprong hij naar 1.53 meter. Dit was goed voor een 25e plek.