HomeRegiosportHoogeveen nog een maatje te groot voor dapper strijdend KHC

Hoogeveen nog een maatje te groot voor dapper strijdend KHC

-

Het eerste elftal van KHC heeft een moeilijke start in de sterk bezette 4e divisie. Na twee eerdere nederlagen hoopte het team zondagmiddag op de eerste punten van het seizoen. Ondanks een dappere strijd wist KHC echter geen punten te behalen en bleek Hoogeveen een maatje te groot.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of het was al bijna raak voor Hoogeveen. Een afzwaaiende bal vloog hoog door de lucht en belandde boven op de lat, waardoor KHC met de schrik vrijkwam. Direct in de tegenaanval creëerde KHC de eerste kans van de wedstrijd. Giorny Rojer manoeuvreerde zich knap vrij en besloot zelf uit te halen. Zijn schot werd door de Hoogeveense doelman tot corner verwerkt.

Hoogeveen bleef echter gevaarlijk en creëerde opnieuw een kans, maar de bal ging rakelings naast het doel van KHC. Het team uit Kampen probeerde onder de druk van Hoogeveen uit te komen en slaagde daar gedeeltelijk in. Dit leidde tot een paar goede kansen. Zo kopte Leroy Knol net naast, en ook Boaz Smits kreeg een uitstekende mogelijkheid, maar zijn schot werd getoucheerd tot een hoekschop.

De druk van Hoogeveen nam echter toe en KHC moest enkele keren ingrijpen, wat resulteerde in een paar gele kaarten. Uiteindelijk kwam Hoogeveen in de 29e minuut op voorsprong. Na een hoekschop belandde de bal voor het doel, waarna Levon van Dijk de bal achter KHC-doelman Rodney Rosink schoot.

KHC probeerde zich te herpakken en creëerde nog een kans via Reza Hosseini, die Leroy Knol vond. Helaas ontbrak de kracht in zijn schot om de Hoogeveense doelman te passeren. KHC kreeg vlak voor rust nog een domper te verwerken: op het middenveld werd de bal slordig verspeeld en Sander Egbers zorgde voor de 2-0 ruststand in de ongelukkige 45e minuut.

In de tweede helft probeerde KHC de wedstrijd te kantelen, maar de hitte en het kunstgras maakten het er niet makkelijker op. Hoogeveen leek tevreden met de voorsprong en speelde een matte tweede helft. Toch ontstond er nog tumult toen invaller Jesper Westendorp met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd voor het vasthouden van een doorgebroken speler. Ondanks de numerieke minderheid vocht KHC door en wist het verdere schade te voorkomen, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-0.

KHC verliet het veld zonder punten, maar met de hoop dat de strijdlust in de komende wedstrijden zijn vruchten af zal werpen.

Benieuwd naar de Kamper sportuitslagen van vandaag? Hier vind je alles op een rijtje.