donderdag, september 19, 2024

HomeRegiosportStrijdend KHC verliest met 1-4 van Staphorst

Strijdend KHC verliest met 1-4 van Staphorst

-

KHC is er helaas niet in geslaagd om punten te pakken in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg stond tegenover een sterke tegenstander, Staphorst, die zijn status als titelkandidaat waarmaakte met een overtuigende 1-4 overwinning. Ondanks de strijdlust van KHC, bleken de bezoekers zaterdagmiddag te sterk op Sportpark De Venen.

De wedstrijd begon direct in een hoog tempo, waarbij Staphorst de Kamper ploeg onmiddellijk onder druk zette. Dit leidde tot een aantal vroege kansen en gevaarlijke hoekschoppen voor de bezoekers. KHC had moeite om zich onder de druk uit te spelen en leed vaak balverlies door slordigheden in de opbouw. Het was dan ook geen verrassing dat Staphorst al vroeg op voorsprong kwam. In de 16e minuut kopte Milan de Koe een hoge bal binnen, wat resulteerde in de 0-1.

KHC probeerde hierop te reageren, maar bleef fouten maken en leek soms te veel naar de perfecte aanval te zoeken. In de 23e minuut werd de situatie nog lastiger voor de thuisploeg toen een misverstand tussen doelman Rodney Rosink en verdediger Durk van der Leest leidde tot de 0-2. Sam Crowther profiteerde en scoorde eenvoudig voor Staphorst.

Toch toonde KHC veerkracht en wist het de aansluitingstreffer te maken. Een schitterende dieptepass van Jonathan van Marle bereikte Walter Dias Nzasi, die de bal koelbloedig afmaakte: 1-2. Dit gaf KHC nieuwe energie, en even leek de thuisploeg de bovenliggende partij, hoewel Staphorst gevaarlijk bleef. KHC slaagde erin de rust te bereiken met deze kleine achterstand, wat hoop bracht bij de trouwe supporters.

Na de rust werd die hoop echter snel de kop ingedrukt. Al in de eerste minuten werd een poging van KHC om uit te verdedigen geblokt, waarna de bal ongelukkig over doelman Rosink heen vloog en in het doel belandde: 1-3. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. KHC probeerde nog wel iets te forceren, maar Staphorst bleef de betere ploeg.

Tot overmaat van ramp moest Jorney Rojer het veld verlaten met een blessure en eindigde KHC de wedstrijd met tien man na een directe rode kaart voor Karim Gabara wegens een te hoge tackle. Staphorst stelde de eindstand vast op 1-4 met een tweede doelpunt van Sam Crowther.

Conclusie: Na vier gespeelde wedstrijden staat KHC nog altijd zonder punten en dat voelt niet goed op de Venen. Hoewel de ploeg inzet toont, moet het slordige spel eruit. Op dit niveau worden fouten genadeloos afgestraft, en dat kan niet blijven gebeuren als KHC wil meedoen in deze divisie.

Bijdrage: Tjibbe van Dijk

Benieuwd naar de Kamper sportuitslagen van vandaag en gisteren? Hier vind je alles op een rijtje.

De wedstijd in beeld: (Foto’s John Zoetebier)