zondag, september 22, 2024

HomeRegiosportKHC vergeet zichzelf te belonen in Doetinchem

KHC vergeet zichzelf te belonen in Doetinchem

-

Afgelopen zaterdagmiddag reisde KHC af naar Doetinchem voor een wedstrijd tegen DZC’68. Beide teams waren eerder dit jaar gepromoveerd via de nacompetitie, waarbij KHC in de finale overtuigend won van de Gelderse ploeg. Ditmaal liep het echter anders, ondanks dat KHC de betere partij was en vooral in de eerste helft meerdere kansen creëerde.

De wedstrijd begon veelbelovend voor KHC, toen Leroy Knol al vroeg in de wedstrijd een kans kreeg. Daarna bouwde KHC een overwicht op door middel van verzorgde combinaties, maar het team slaagde er niet in om te scoren. In de 25e minuut leek de openingstreffer in de maak toen Leroy Knol de bal inspeelde op Boaz Smits, die bijna scoorde. Helaas was zijn schot te zacht, waardoor een verdediger van DZC’68 de bal van de lijn kon halen.

De kansen voor KHC bleven komen, en in de 37e minuut kreeg Wail Doufikar een uitgelezen mogelijkheid om zijn team op voorsprong te zetten. Hij kon ongehinderd op de doelman afgaan, maar zijn inzet werd gekeerd, waardoor de bal over de achterlijn verdween. Ook de hoekschop die volgde leverde niets op. Niet veel later was er opnieuw een kans voor Leroy Knol, maar de doelman van DZC’68 kon met zijn vingertoppen redding brengen. Met de rust in zicht stond het nog steeds 0-0, ondanks het overwicht van KHC.

Na de pauze nam de kwaliteit van de wedstrijd af. Beide teams leden veel balverlies, en de vermoeidheid speelde zichtbaar een rol op het warme kunstgrasveld. DZC’68 kreeg enkele goede mogelijkheden om te scoren, maar doelman Rodney Rosink hield KHC op de been met een aantal sterke reddingen. Invaller Tim Sleifer, die na blessureleed de plaats van de afwezige Durk van der Leest innam, speelde ook een solide wedstrijd. KHC kreeg in de slotfase nog een kans via Burak Alp, maar zijn schot ging net naast. Gescoord werd er uiteindelijk niet, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

KHC zal het gevoel hebben dat het zichzelf tekort heeft gedaan, vooral gezien de kansen in de eerste helft. De ploeg moet scherper worden in de afronding, want de punten zijn hard nodig. In de tweede helft zakte het spelniveau van beide kanten in, en DZC’68 had in de slotfase nog maar zo de winnende treffer kunnen maken. Gelukkig wist KHC de nul te houden, maar er had meer ingezeten. Man van de wedstrijd: Rodney Rosink.

Volgende week speelt KHC thuis tegen TVC’28, dat met 1-3 verloor van HZVV. Voor KHC is het noodzakelijk om de drie punten in Kampen te houden om aansluiting te behouden. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeffrey Wolthof uit Kolham (Groningen).

Benieuwd naar de Kamper sportuitslagen van vandaag? https://1kampen.nl/nieuws/116573/kamper-sportuitslagen-op-een-rijtje-17.htmlHier vind je alles op een rijtje.