Successen voor Delta Ruiters

184

Afgelopen zaterdag begon vroeg voor Jennifer Riezebos en haar familie. Al om 5 uur ging de wekker, zodat ze met haar pony Bink op tijd kon zijn voor haar eerste start in Sint Johannesga om 8 uur. Ondanks het vroege opstaan en de logistieke uitdaging om drie pony’s gereed te krijgen, lukte het de familie Riezebos om alles op rolletjes te laten verlopen.

Jennifer mocht als eerste aan de start verschijnen met Bink in de rubriek 60 cm. Het vroege opstaan werd beloond, want Jennifer behaalde de 1ste prijs met Bink. Met haar andere pony, Jack, legde ze twee foutloze parcoursen af, waarbij de jury de stijl van haar rijden positief beoordeelde. Dit leverde haar een 2e plaats op in het eerste parcours en een 1ste prijs in het tweede parcours.

Ook haar pony Simba was van de partij. Hoewel Simba niet in de prijzen viel, was het een waardevolle ervaring. De pony deed nieuwe indrukken op en liet zich van zijn beste kant zien. Het was al met al een geslaagde dag voor Jennifer en haar familie, ondersteund door een prachtige opkomende zon en goede resultaten.

Later op de middag was het de beurt aan Bo Last, die met haar pony Blondie voor het eerst in de klasse B dressuur startte tijdens de laatste outdoorwedstrijd van het seizoen in Zwolle. Blondie, een jonge pony van 6 jaar, is net als Bo nog onervaren. Toch verliep de wedstrijd boven verwachting goed. Ze genoten van de laatste zonnestralen en behaalden een knappe score van 172,5 punten, waarmee hun eerste winstpunt in zicht is. Een waardevolle en leuke ervaring voor beiden.

Bo Last

Denise Fix mocht een dag eerder naar Ermelo afreizen voor de Nederlandse New Forest Stamboekdag. Het werd een succesvolle dag voor Denise. Ze won het springen in de klasse 60 cm met maar liefst 75 stijlpunten. Naast het springen wist Denise ook de 1ste prijs binnen te slepen voor haar menproef. Tot slot behaalde haar pony ook nog het 2e certificaat voor prestatie, wat de dag compleet maakte met mooie resultaten.

Denuse Fix

Deze succesvolle dag onderstreept de kern van wat een Stamboekdag inhoudt: verbinding tussen fokkers en de eigenaren van hun fokproducten. Dit thema zal ook centraal staan tijdens de komende wedstrijden van Lr en Pc de Deltaruiters. Verbinding en samenwerking, zowel tussen paard en ruiter als tussen clubleden en ruiters van buiten de club, staan voorop. Alleen door goede samenwerking binnen de club kunnen we mooie resultaten behalen. Met dit doel voor ogen kijken we uit naar het indoorseizoen 2024-2025, dat op 5 oktober begint met het eerste springconcours: Indoor Maarle voor ponyruiters. Iedereen is van harte welkom!