vrijdag, oktober 18, 2024

HomeRegiosportWilsum boekt tweede overwinning en klimt naar koppositie in de 5e klasse...

Wilsum boekt tweede overwinning en klimt naar koppositie in de 5e klasse D

-

Na de overtuigende 0-4 overwinning van vorige week tegen Noord Veluwe Boys, heeft Wilsum opnieuw een overwinning geboekt, ditmaal in eigen huis tegen OWZ. Ondanks dat het geen eenvoudige wedstrijd was, slaagde Wilsum er uiteindelijk in om met 3-1 te winnen. Met deze zege is Wilsum nu, na twee speelronden, koploper in de 5e klasse D.

Trainer Aaron Pragt besloot na de sterke prestatie van vorige week vast te houden aan dezelfde basisopstelling. Dit betekende dat Wilsum aantrad met: Jesse Riezebos, Dennis Zwanepol, Marijn Mijnheer, Noël Hofstede, Jelmer Sollie, Patrick Bastiaan, Rienk van de Wetering (c), Patrick Plette, Jurre Heldoorn, Tomas van der Weerd en Daniël Niemeijer. Op de bank zaten onder andere William Peereboom en Melvin Hofstede, die later in de wedstrijd een belangrijke rol zouden spelen.

OWZ, een fusieclub van Kloosterhaar en SVV ’56, kwam met vertrouwen naar Wilsum na hun ruime 5-1 zege op VSW vorige week. In de eerste helft was OWZ ook de bovenliggende partij. Wilsum had moeite om de tweede bal te winnen en werd vaak naar achteren gedrukt. Ondanks dat OWZ het spel bepaalde, was het toch Wilsum dat op voorsprong kwam. Na een mooie aanval over links werd de bal door Daniël Niemeijer voorgezet en was het Tomas van der Weerd die met een prachtige kopbal voor de 1-0 zorgde.

OWZ gaf zich echter niet gewonnen en bleef gevaarlijk. Na een fout in de verdediging van Wilsum, waarbij doelman Jesse Riezebos de bal verloor, kon OWZ de verdiende gelijkmaker binnen schieten: 1-1. Met deze stand werd er gerust, en Wilsum had duidelijk werk te doen.

Na rust voerde Pragt twee wissels door; William Peereboom en Melvin Hofstede kwamen in het veld. Deze wissels hadden direct effect. Wilsum kwam veel sterker uit de kleedkamer en begon OWZ onder druk te zetten. In de 60e minuut was het wederom Tomas van der Weerd die Wilsum op voorsprong bracht. Een voorzet van Rienk van de Wetering werd door Van der Weerd prachtig in de bovenhoek geschoten: 2-1.

Wilsum bleef daarna de bovenliggende partij en drukte OWZ steeds verder naar achteren. De beslissing viel uiteindelijk in de 75e minuut, wederom door toedoen van uitblinker