vrijdag, oktober 18, 2024

HomeRegiosportKHC geeft overwinning in blessuretijd uit handen

KHC geeft overwinning in blessuretijd uit handen

-

Zaterdagmiddag nam KHC het op tegen TVC’28 uit Tubbergen, een oude bekende. TVC’28 stond voorafgaand aan de wedstrijd vier punten boven KHC in de competitie, en een overwinning zou ervoor zorgen dat beide ploegen op gelijke hoogte zouden komen. Wat echter een zege voor KHC leek te worden, eindigde in een teleurstellende nederlaag in de blessuretijd.

De eerste kans van de wedstrijd was voor KHC. Florian van der Wal wist de bal voor te geven, maar zijn pass bleek te hard om effectief te worden afgerond. Hierna nam TVC’28 het initiatief, waardoor KHC gedwongen werd terug te trekken. De druk van de tegenstander leidde echter niet tot grote kansen. Na tien minuten wist KHC zich te herpakken en creëerde het enkele mogelijkheden om de score te openen, maar Boaz Smits en Leroy Knol wisten niet te scoren. KHC leek op voorsprong te komen toen Walter Dias Nzasi ten val werd gebracht in het strafschopgebied. Leroy Knol nam de toegekende strafschop, maar de bal belandde tegen de paal, waardoor het feest voor KHC niet doorging. Het zat KHC niet mee, want kort daarna werd een doelpunt van Boaz Smits afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ondanks meerdere kansen ging KHC de rust in met een 0-0 stand.

Na de rust kwam KHC goed uit de startblokken en was het de bovenliggende partij. Het duurde tot de 51e minuut voordat Leroy Knol eindelijk de score wist te openen. Even later had KHC de kans om de voorsprong te vergroten, maar een schot belandde op de lat. Ondanks het overwicht en de kansen bleef de bevrijdende tweede treffer uit. KHC bleef hard werken, met onder andere Jonathan van Marle en uitblinker Tim Sleifer die alles gaven, maar het lukte niet om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

In de slotfase sloeg het noodlot toe. Durk van der Leest maakte een overtreding in het strafschopgebied, waarna TVC’28 een penalty kreeg. De Tukkers faalden niet vanaf de stip en brachten de stand op 1-1. KHC stond met stomheid geslagen, want het had de wedstrijd tot dat moment in handen. Diep in blessuretijd werd het leed nog groter toen TVC’28 nogmaals wist te scoren, wat de wedstrijd met 1-2 in hun voordeel besliste. KHC had een bijna zekere overwinning uit handen gegeven.

Resumerend: KHC was lange tijd de bovenliggende partij en had meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen. TVC’28 bleef echter gevaarlijk en profiteerde optimaal van de kansen die het kreeg in de slotfase. KHC zal de komende week moeten werken aan het afronden van kansen en het vasthouden van een voorsprong. De wedstrijd van volgende week, tegen HZVV uit Hoogeveen, wordt cruciaal om aansluiting te houden met de andere ploegen. De wedstrijd op Sportpark De Venen in Kampen begint om 14.45 uur.

Man van de wedstrijd: Tim Sleifer.