vrijdag, oktober 18, 2024

HomeRegiosportWedstrijdverslag: asv Dronten vs DOS Kampen

Wedstrijdverslag: asv Dronten vs DOS Kampen

-

In de tweede ontmoeting tegen asv Dronten in het prille voetbalseizoen heeft DOS Kampen opnieuw kansloos verloren. Na de 5-1 nederlaag in de beker, moest het elftal van DOS deze keer een 3-0 nederlaag slikken.

De wedstrijd begon nog redelijk in evenwicht. In de eerste twintig minuten kregen beide teams hun kansen. DOS was als eerste gevaarlijk met een aanval over rechts. De voorzet van Klaas Jan Mulder bereikte Ayoub Ben Ali Ahlaq, maar diens kopbal miste de nodige kracht. Kort daarna kreeg Pim Breukelman van Dronten een goede kans na een mooie steekpass van Jelle Willem Bos, maar DOS-doelman Steven Vonk wist zijn inzet tot corner te verwerken.

Langzaam maar zeker nam asv Dronten het initiatief over en drong DOS steeds verder terug op hun eigen helft. Het duurde tot de 33e minuut voordat dit leidde tot de openingstreffer. Ondanks protesten van buitenspel, gaf scheidsrechter Nicholas Henon het doelpunt van Dronten-spits Maikel Bosch. Na een splijtende pass door de Kamper verdediging, schoot Bosch beheerst de 1-0 binnen.

In de laatste fase van de eerste helft probeerde DOS nog wel gevaarlijk te worden, maar grote kansen bleven uit. Een schot van Matthijs de Blok werd geblokt en een vrije trap van Luc Kalter leidde niet tot een doelpoging.

Vlak na rust, in de 47e minuut, gooide asv Dronten de wedstrijd al snel in het slot. Wederom leidde een slimme dieptepass tot een doelpunt, dit keer schoot Rémon Kroes de bal onder Steven Vonk door, wat de stand op 2-0 bracht.

Na de 2-0 golfde de wedstrijd wat op en neer met kleine kansen voor beide ploegen, met name uit standaardsituaties zoals vrije trappen en corners. Toch was het opnieuw asv Dronten dat wist te scoren. In de 70e minuut kopte invaller Martijn Timmer de bal achter Vonk na een voorzet vanaf links, wat de 3-0 betekende.

In het laatste kwartier probeerde DOS nog iets terug te doen. Vincent Huisman was nog dichtbij met een afstandsschot, maar doelman Dean Bredewolt van Dronten wist dit schot te keren. Ook na een voorzet van invaller Thomas Stam kwam Huisman oog-in-oog met de keeper, maar weer wist Bredewolt te redden.

Uiteindelijk kon DOS geen uitgespeelde kansen creëren en bleef de stand 3-0 in het voordeel van asv Dronten, dat duidelijk een maatje te groot bleek. Volgende week krijgt DOS Kampen de kans zich te revancheren tegen Batavia ’90 uit Lelystad, dat na twee wedstrijden nog zonder punten staat.

Opstelling DOS Kampen: Steven Vonk, Nils Velema (70′ Rick Diender), Martijn Barneveld, Klaas Jan Mulder, Matthijs de Blok (52′ Vincent Huisman), Job ter Burg, Robin Mulder, Steyn van Ark, Luc Kalter (65′ Ayoub Lakhloufi), Ayoub Ben Ali Ahlaq (64′ Thomas Stam), Twan Knul.

Door: Jan de Vries