vrijdag, oktober 18, 2024

HomeRegiosportWedstrijdverslag: DOS Kampen komt zwakke eerste helft niet meer te boven tegen...

Wedstrijdverslag: DOS Kampen komt zwakke eerste helft niet meer te boven tegen Batavia ’90

-

Een matige eerste helft met twee persoonlijke fouten en een gebrek aan inzet resulteerde in een 1-3 nederlaag voor DOS Kampen tegen Batavia ’90. DOS Kampen begon slap en keek binnen vijf minuten tegen een achterstand aan. Een misverstand van Job ter Burg leidde tot balverlies, waarna Taha Fawzi de openingstreffer maakte. DOS wist hier weinig tegenover te stellen en verloor de meeste duels.

In de 45e minuut ging het opnieuw mis toen een slordige terugpass van Nick Hendriks resulteerde in een tweede doelpunt voor Batavia ’90, ingetikt door Guido Pauw na een eerste redding van keeper Steven Vonk.

Na rust toonde DOS meer strijdlust. Kleine kansen via Matthijs de Blok en Twan Knul zorgden even voor hoop, maar een derde treffer van Batavia, wederom via Pauw, besliste de wedstrijd. Ondanks een opleving met het doelpunt van Ayoub Ben Ali Ahlaq en kansen voor Vincent Huisman, slaagde DOS er niet in om dichterbij te komen.

Batavia ’90 hield stand en wist DOS op afstand te houden, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 nederlaag voor de thuisploeg.

Opstelling DOS Kampen: Steven Vonk, Rick Diender (72e Tijmen Mulder), Nick Hendriks (72e Nils Velema), Martijn Barneveld, Job ter Burg, Klaas Jan Mulder (59e Thomas Stam), Matthijs de Blok (59e Vincent Huisman), Steyn van Ark (72e Ayoub Lakhloufi), Luc Kalter, Ayoub Ben Ali Ahlaq, Twan Knul.

Verslag door: Jan de Vries