Bewoners van Kampen gezocht voor kunstproject “Onder mijn huid”

262

Het kunstproject Onder mijn huid richt zich op de impact van woorden en nodigt bewoners van Kampen uit om hun persoonlijke verhalen te delen. Het project draait om ervaringen met woorden die hebben gekleineerd, buitengesloten of waarbij sprake was van discriminatie. Naast het delen van verhalen kunnen deelnemers ook boeken aanbevelen die hen diep hebben geraakt of meedoen als ‘verbinder’ om positieve verandering te stimuleren.

Vanaf 22 november worden de verhalen en aanbevolen boeken tentoongesteld in de Stadskazerne (Bibliotheek Kampen), waar bezoekers de kans krijgen om deze verhalen te lezen, voelen en ervaren. De kunstenaars willen op een beeldende manier bewustzijn creëren over de kracht van woorden, en laten zien hoe woorden kunnen bijdragen aan polarisatie en anderen pijn kunnen doen.

Heb je een verhaal, een boekaanbeveling, of wil je als verbinder meewerken aan het project? Meld je dan aan via www.ondermijnhuid.nl. Op de website vind je ook meer informatie over het project.

Onder mijn huid is een initiatief van kunstenaars Casper Teijgeler en Françoise Braun (Kunstconstructie), in samenwerking met Bibliotheek Kampen.