vrijdag, oktober 18, 2024

HomeRegiosportEerste puntenverlies Wilsum op bezoek bij MVV'69

Eerste puntenverlies Wilsum op bezoek bij MVV’69

-

Na drie opeenvolgende overwinningen is Wilsum dit weekend voor het eerst tegen puntenverlies aangelopen. In een matige wedstrijd tegen MVV’69 eindigde het duel in 0-0, hoewel Wilsum in de 88e minuut leek te winnen door een doelpunt van Melvin Hofstede. Deze treffer werd echter onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Ondanks de overwinning van vorige week voerde trainer Pragt drie wijzigingen door in de basisopstelling. Marijn Mijnheer, Damian Snijders en Daniël Niemeijer begonnen in de basis, terwijl Dennis Zwanepol, Patrick Plette en Melvin Hofstede plaatsnamen op de bank. Wilsum begon echter stroef aan de wedstrijd. In de openingsfase kregen beide teams enkele kansen, waarbij Niemeijer voor Wilsum dichtbij een voorsprong was, maar op de keeper stuitte. Ook MVV’69 werd gevaarlijk, maar doelman Bart Schoonhoven redde knap.

De wedstrijd werd fysiek, en met nog tien minuten te spelen in de eerste helft ontsnapte MVV’69 aan een rode kaart toen Noël Hofstede een trap tegen het hoofd kreeg. Ondanks enkele mogelijkheden, waaronder een vrije trap van aanvoerder Rienk van de Wetering die net naast ging, bleef de brilstand op het scorebord tot aan de rust.

In de rust was trainer Pragt ontevreden over het spel van zijn ploeg, dat in de duels vaak afgetroefd werd. Hij liet alle wisselspelers warmlopen, met het dreigement dat de eerste basisspeler die zou verzaken, gewisseld zou worden. In de 60e minuut kwam Melvin Hofstede in de ploeg voor Daniël Niemeijer, en vijf minuten later volgden Joram Riezebos en Patrick Plette voor Jurre Heldoorn en William Peereboom.

Met de balvaste Hofstede in de spits kreeg Wilsum meer grip op de wedstrijd. Er volgden kansen, zoals een volley van Hofstede en een schot van Riezebos dat geblokt werd. In de laatste 15 minuten kwamen Lars van den Berg en Dennis Zwanepol in het veld voor Van de Wetering en Van der Weerd. Marijn Mijnheer schoof door naar de spits en Wilsum werd steeds gevaarlijker. Kansen van Plette en Mijnheer werden echter gepareerd door de doelman van MVV’69, terwijl aan de andere kant een gevaarlijke counter van de thuisploeg net over ging.

In de 88e minuut dacht Wilsum eindelijk op voorsprong te komen. Uit een vrije trap van Patrick Bastiaan kopte Melvin Hofstede raak en de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Tot ieders verbazing besloot de scheidsrechter na overleg met de assistent-scheidsrechter het doelpunt alsnog af te keuren wegens buitenspel. Op videobeelden was te zien dat er van buitenspel geen sprake was, maar de beslissing stond vast. Ondanks vijf minuten blessuretijd slaagde Wilsum er niet in om nog een doelpunt te maken, waardoor het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

Na afloop was er veel frustratie bij Wilsum, met name over de scheidsrechterlijke beslissingen. Toch moet de ploeg ook naar zichzelf kijken, want het spel was te matig om aanspraak te maken op de volle drie punten.

Volgende week wacht een cruciaal duel tegen Zalk, dat net als Wilsum tien punten uit vier wedstrijden heeft verzameld. Met slechts twee punten achterstand op koploper EZC kan puntenverlies fataal zijn in de strijd om de eerste periodetitel.